Byxlös!
Turen på stan gick över förväntan, Nathaniel vaknade inte alls förrän vi var nästan hemma, trots klippning och klädprovning.
Blev så deppad av att prova byxor, så nu har jag klätt upp mig för att få känna mig lite fin trots denna prövning som vi kallar shopping.
Älskar att hitta fina kläder åt Nathaniel och att köpa små saker, men att hitta byxor som sitter bra det måste vara de värsta som finns!
Nu håller vi på att baka en kaka att ta med till Grannen, får se om de blir bra.
Chilikladdkaka med körsbär
ca 45 minuter
200 gram | smör |
4 st | ägg |
4 dl | rårörsocker |
1 dl | kakao |
2 tsk | Vaniljsocker med äkta vanilj |
4 dl | vetemjöl |
2 st | chilifrukt, - 3 st, medelstarka |
100 gram | cocktailbär |
Glasyr | |
1 st | äggvita(or) |
3,5 dl | florsocker, ca |
15 droppe(ar) | röd karamellfärg |
Tillagning
10 portioner
1. Sätt ugnen på 175°.
2. Smält smör och häll i en stor bunke. Rör ner ägg, socker, kakao, vaniljsocker och vetemjöl med en träslev. Skär av toppen på chilifrukter och spara till garnering. Rensa bort frön och skaft från resterande chili och hacka fint. Spara tre cocktailkörsbär till dekorering och grovhackade de övriga. Rör ner dem och chilin i smeten.
3. Häll smeten i smord och bröad form, 24 cm i diameter. Grädda i ca 45 minuter, eventuellt kortare. Kakan ska fortfarande vara härligt kladdig i mitten, så grädda hellre lite för lite än för mycket.
4. Glasyr: Vispa ihop ingredienerna till en smidig massa. Häll i en spritspåse eller en liten plastpåse. Spritsa ut glasyren längst kanten på den avsvalnade kakan och låt glasyren stelna innan den serveras. Dekorera tårtan med chilihorn och coctailbär.
Vi får se om den är god sen.
Åh vad gott det lät!!!!Ja du det där med vikten är inge kul alls...kram
ASG! nä den där vikten.... mmmh tog iaf bara en inte alltför stor bit.
Kritikerna (läs fika ätarna) tyckte vi kunde ha i lite starkare chili om vi gör den någon mer dång. HAde i en som de stod 5 av 10 på.
Jaja, SKA börja motionera.
krams