morotssoppa!
Morots- och kumminsoppa
Buffé nr 10 2002, sid 21
Ingredienser
400 g morötter
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1-2 msk olivolja
1 msk socker
1 msk curry
1/2 tsk malen koriander
1/2 tsk kumminfrö
2 msk konc kycklingfond
1 l vatten
Gör så här
1. Skala och grovhacka morötterna, löken och vitlöksklyftorna.
2. Fräs grönsakerna under lock i en kastrull med olivolja, ca 10 minuter.3. Strö över socker, curry, koriander och kummfrö. Fräs detta i ett par minuter.
4. Häll på kycklingfonden och vatten och låt småkoka i ytterligare 5 minuter.
5. Smaka av med salt och peppar. Mixa soppan slät i matberedare eller med en stavmixer.
6. Häll upp soppan i djupa tallrikar. Servera med pitabröd och chutney. garnera gärna med rostade pecan- eller valnötter, gräslök och kumminfrön.Servera gärna frukt till dessert.
gärna lite grädde på slutet !!!
Förra veckan bjöd grannen på soppa, den var supergod så vi gjorde en repris på den här hemma =).
Kommentarer
Postat av: Lena
Det låter jättegott! Något för mig som inte äter kött! :)
Trackback