Vaccinerad!
Jag beslöt mig för att ta influensavavvinet igår, jag har velat och velat om hur jag ska göra, men nu är det gjort.
Hade ont i armen i går och förs och svettades massor under natten, men i dag återstår endast lite armont.
Hoppas jag tagit rätt beslut!
Jag ska "tvinga" jonas gå och vaccinera sig med, han åker ju så mycket tåg mellan uppsala och stockholm.
Men Nathaniel slipper, jag vågar inte ge honom vaccinet. :S
Jag var helt slut när Nathaniel sov i dag så jag lade mig och sov jag med, så det blev inget pluggat alls! inte bra! Jag ligger efter men har ingen direkt motivation för tillfället, samtdigt är det ju ett ämne jag tycker är så himla kul, igentligen! jaja, nu lagar jag iaf lite mat. Jamie olvier recept som jenny var söt att skriva av till mig:
"Små pastasnäckor med krämig bacon- och ärtsås
4-6 portioner
10 skivor bacon eller pacetta, helst ekologisk
Ett litet knippe färsk mynta
150 gram parmesanost
Flingsalt och nymalen svartpeppar
400 gram små pastasnäckor eller annan pastasort
En klick smör
300 gram frysta ärtor
4 rågade teskedar Crème fraiche
1 citron
Förberedelser
Skiva baconet tunt * Nyp av myntabladen och släng stjälkarna * Riv parmesanosten fint
Tillagning
Koka upp en stor kastrull saltat vatten * Lägg i snäckorna och koka enligt anvisningarna på paketet * Sätt på en stor stekpanna på medelvärme och tillsätt en generös skvätt olivolja samt smör * Lägg i baconbitarna i pannan, mal lite peppar över och stek tills baconet är knaprigt och har fin färg * Finhacka under tiden myntabladen * När baconet är färdigt, tillsätt de frysta ärtorna och skaka stekpannan ordentligt * Efter ungefär en minut, tillsätt crème fraiche och hackad mynta * Låt pastan rinna av i ett durkslag som placerats över en stor skål, och spara lite av kokvattnet * Stjälp upp pastan i stekpannan * Skär itu citronen och pressa saften över pastan * Låt anrättningen börja puttra fint och ta sedan bort den från värmen * Det är jätteviktigt att såsen har en krämig, smidig och läcker konsistens - men om du tycker att den är för tjock, späd med en skvätt av det sparade kokvattnet * Tillsätt den rivna parmesanosten och skaka stekpannan så att allt blandas
Klart!
Jag hittade ingen mynta så den hoppade jag över när jag lagade detta.
Dessutom tycker jag att det är väldigt onödigt med olivolja och smör när man steker bacon eftersom det är så fett i sig. Jag steker alltid bacon utan stekfett. Möjligtvis kan man skvätta i lite olivolja för smakens skull om man vill.
Jag tog mycket mer crème fraiche, en hel liten förpackning, tyckte att det var så snålt annars. Tyckte att en hel citron var lite väl mycket så för mig blev det en halv (men så hade jag en rätt stor citron också.
150 gram parmesanost är MYCKET, jag tyckte att det var för mycket parmesansmak så nästa gång blir det definitivt mindre sånt."
Hade ont i armen i går och förs och svettades massor under natten, men i dag återstår endast lite armont.
Hoppas jag tagit rätt beslut!
Jag ska "tvinga" jonas gå och vaccinera sig med, han åker ju så mycket tåg mellan uppsala och stockholm.
Men Nathaniel slipper, jag vågar inte ge honom vaccinet. :S
Jag var helt slut när Nathaniel sov i dag så jag lade mig och sov jag med, så det blev inget pluggat alls! inte bra! Jag ligger efter men har ingen direkt motivation för tillfället, samtdigt är det ju ett ämne jag tycker är så himla kul, igentligen! jaja, nu lagar jag iaf lite mat. Jamie olvier recept som jenny var söt att skriva av till mig:
"Små pastasnäckor med krämig bacon- och ärtsås
4-6 portioner
10 skivor bacon eller pacetta, helst ekologisk
Ett litet knippe färsk mynta
150 gram parmesanost
Flingsalt och nymalen svartpeppar
400 gram små pastasnäckor eller annan pastasort
En klick smör
300 gram frysta ärtor
4 rågade teskedar Crème fraiche
1 citron
Förberedelser
Skiva baconet tunt * Nyp av myntabladen och släng stjälkarna * Riv parmesanosten fint
Tillagning
Koka upp en stor kastrull saltat vatten * Lägg i snäckorna och koka enligt anvisningarna på paketet * Sätt på en stor stekpanna på medelvärme och tillsätt en generös skvätt olivolja samt smör * Lägg i baconbitarna i pannan, mal lite peppar över och stek tills baconet är knaprigt och har fin färg * Finhacka under tiden myntabladen * När baconet är färdigt, tillsätt de frysta ärtorna och skaka stekpannan ordentligt * Efter ungefär en minut, tillsätt crème fraiche och hackad mynta * Låt pastan rinna av i ett durkslag som placerats över en stor skål, och spara lite av kokvattnet * Stjälp upp pastan i stekpannan * Skär itu citronen och pressa saften över pastan * Låt anrättningen börja puttra fint och ta sedan bort den från värmen * Det är jätteviktigt att såsen har en krämig, smidig och läcker konsistens - men om du tycker att den är för tjock, späd med en skvätt av det sparade kokvattnet * Tillsätt den rivna parmesanosten och skaka stekpannan så att allt blandas
Klart!
Jag hittade ingen mynta så den hoppade jag över när jag lagade detta.
Dessutom tycker jag att det är väldigt onödigt med olivolja och smör när man steker bacon eftersom det är så fett i sig. Jag steker alltid bacon utan stekfett. Möjligtvis kan man skvätta i lite olivolja för smakens skull om man vill.
Jag tog mycket mer crème fraiche, en hel liten förpackning, tyckte att det var så snålt annars. Tyckte att en hel citron var lite väl mycket så för mig blev det en halv (men så hade jag en rätt stor citron också.
150 gram parmesanost är MYCKET, jag tyckte att det var för mycket parmesansmak så nästa gång blir det definitivt mindre sånt."
Kommentarer
Trackback