Helt otroligt.

Klockan är halv 11, Nathaniel och J ligger och sover. Han har ännu inte varit uppe.
Natten ska vi dock inte tala om, vaknar varje timme tills jag lägger honom i vår säng, då sover han tre timmar tills jag vänder lite på mig, då försöker jag söva honom i famnen så han ska sova i sin säng (tar 45 minuter, klockan 6 på morgonen) då sover han 30- 45 minuter. Ger upp och tar honom till vår säng,jag har halv sovit med dem till runt 10 och och smittit upp, dem fortsätter sova. tänkt om han sov så bra på natten ^^.

Just nu står en enorm kartiong med en tv i, i vårt vardagsrum och tv bänken ska monteras, men först ska vi till pccity och se om dem har kvar dem billiga plattdataskärmarna och eventuellt fika på ikea.

Nya tag.

ÅÅÅ så skönt, jag har sovit en och en halv timme. Känner mig som en ny människa, en som inte håller på att dö av trötthet och ständigt kollar på sonens pigga ansikte i hopp om att se lite trötthet så jag får vila en liten stund.
Först sov han en timme själv i spjälsängen, och jag sov i sängen, sen måste han ha vaknat och jag lagt honom brevid mig, för de gjorde han iaf =). Just nu sover han fortfarande och jag passar på att blogga lite snabbt och äta en tallrik med flingor.
Gjorde fynd på rea i dag! ett par vinterskor och ett par gympa skor för sammanlagt 249:-, inte illa =). plus att jag fick besked om att praktiken blir i uppsala, så nu känner jag att jag slipper oroa mig för de iaf, ska bara hitta lite energi tills de är dags att plugga.
I morgon blir vår Nathaniel hela 5 månader gammal/ung och vi ska börja ge han mat lite mer på allvar.
Igår impuls köpte vi en 37 tums platttv, så imorgon kommer svärfar förbi med denna tekninska apparat och vi får äntligen se vår tvbänk fulländad. Annnsofie gav mig en bra ide om hur vi kan få bänken att se lite mindre ungkarlsaktig ut, måla dörrarna! Då börjar jag fundera på att ev tapetsera dem i något roligt mönster.

!!!!!

JAG FICK ÄNDRAD PRAKTIKPLATS!!!
 Uppsala norra låter mycket bättre än tierps kommun!! yey!!

Varje timme.

I natt har jag inte fått sova mycket, nathaniel har vaknar varje timme *suck*.
Nu sover han och jag har betalat räkningarna, om jag orkar ska vi ut och gå med annsofie senare i dag.

Har en klump i min mage, avskyr krångel, kan inget gå lätt och enkelt?

100%

Hur i hela fridens namn ska jag klara av att plugga när jag blir totalt slut av att fika?
Ska straxs sova, fastnade för ett program där dem bygger upp en ruin.
J och nathaniel ligger i sängen, hoppas lille somnar snart.

Jag hade något vettigt att skriva men jag har glömt vad.

god natt.

Skolångest!

Ringt runt som en galning i dag, blä!! Bara massa krångel, fick veta (vilket jag egentligen vetat men totalt glömt bort mitt i amning och graviditet) att jag skulle sökt ändrad VFU placering i april, så om jag har otur får jag plats i tierp. SKIT! de funkar ju verkligen inte med amningen!
jaja, ska till skolan nu och lämna in papper och hoppas att de ordnar sig. 

SKIT!!!!!
 

Efter 8.

I ugnen står en after eight kladdkaka och myser (rättelse, uttagen och svalnar på spisen).
Dagens lunch bestog av kokt potatis som jag stekte med lite grönsaker och äggröra. J fick några tomater till detta, jag föredrog den mosade varianten i form av ketchup.

dummaste kommentaren i går, js systers kompis säger glatt när hon kommit ut ur sovrummet efter att tittat på sovande nathaniel, "jag smekte honom på pannan, och han vaknade inte!" Herregud! man smeker väl inte ANDRAS sovande barn i hopp om att väcka dem, eller riskera att väcka dem när de sover för natten *sucka*.

Senare kommer lizette hit och provsmakar kladdkakan.

Glass i stora lass.

Idag har vi varit ute och gått med Kina, sen följde ki, kina och nettan med hem och käkade glass och nu är js syster här med vännina.
Tittade på bilder och spelat skissa och gissa.
Ska snart sova, tror jag.

Imorgon MÅSTE jag leta reda på min skolpapper så jag kan ringa och kolla om jag är inskriven och när jag ska börja.

Matprat.

Tjejmiddagen blev inställd, istället kom hela grannes familj och myste med oss. Väldans trevligt!
Jag gjorde en simpel sallad, med gurka, vilda tomater (fanns inga tama *s*) och sallad i kruka. Över salladen hade jag lite olja, salt, peppar och citronbasilika (mammaodlad).
Kryddsmör beståendes av citronbasilika, basilika (även den mammaodlad), salt och peppar och smör.
Ungsbakad regnbåge, med saffranssalt, peppar, citron och dill.
Färskpotatis, kokade med dill. 
Kokade grönsaker i form av majs, ärtor och brocoli.
Pojkarna drack öl, hilma drack mjölk och vi flickor festade loss på alkoholfricider.
Till efterätt serverades den hemmagjorda soyaglassen och några frysta jordgubbar, kaffe och the. 
Efter fika satt vi och ritade med hilma och mumsade på vindruvor, sedan smög jag och grannen iväg till datorerna och började skissa och gissa =). 
  

förrästen en karriär i norge som fiskrensare blir nog aldrig aktuellt för mig.


Från rygg till mage =).

I morse gjorde vår älskling sina föräldrar stolta! först sov han ett 6 timmars pass, sen två timmar, sen en timme, *stoppar in nappen*, en timme till. Nästa gång jag kollar till honom ligger han och smilar mot mig, liggandes på mage. Han har vänta sig från rygg till mage helt själv i spjälsängen. *pussgurkan*

Idag har vi dammsugit och plockat undan lite, i morgon ska jag och några tjejkompisar äta regnbågen jag har i frysen, ska bli kul att se vad de blir för resultat och till efterrätt så blir de soyaglassen jag och J gjorde i går. *mums*

tyvärr blev lena och maxen sjuka :S, men vi får hitta på något när dem är friska igen.

Experiment: Soyaglass

Försöker mig på att göra soyaglass, ska bli intressant att se resultatet. 
i dag fick jag dynan, hade fått den igår om jag hade uppdaterat min adress på tradera, den är så fin, fast de hade inte skadat om sidorna varit lite längre. Nathaniel satt bra i stolen =). 
Har även börja med att fixa mina egna kokböcker, hade ju bara tänkt göra de sen jag var gravid i vecka 30 eller något ^^.
Nu lagar jag mat, pyttipanna med ägg, tidigare i dag åt vi lunch på amazing thai *mums*.


 

Väldigt kort.

vid 1 kom vi till gävle, hälsade på Js kusin, trevligt! Kikimen hade inte kollat upp tågen, så han missade de som gick.
vid halv 5 åkte vi till skutskär och hälsade på frida och johan, hon är så himla vacker gravid! Vilken härlig mage hon har!
därefter bar de av till älvkarleby och käkade kinamat med syster och hennes familj.
Nu är vi hemma, Nathaniel sover i bilskyddet, ska straxs flytta påhonom och lägga oss, ska bara kolla lite till på att par vagnar.


Dagarna är för korta.

Är så sugen på att börja sy på min dyna till vagnen, var ner till olhsons tyger i dag och köpte lite tyg. Turkos manchester, och svart flece, svarta kantband och fodring blev de införskaffat.
Hade även planer på att ta ett skönt bad och varva ner lite i lugn och ro.
Istället har jag städat i köket, plockat bort tvätten, sovit en halvtimme, fikat med jocka, uppdaterat bloggen med bilder (de tog tid) samtidigt som vi nu ser på hulken, förrutom att varit nere på stan och fixat.
I morgon ska vi hälsa på Js kusin tomas i gävle, och skjussa kikimen till tåget, så de lär inte bli någon dyna då heller. Hoppas jag orkar på söndag, är verkligen sugen på att börja! Tror jag har tyg så att jag kan göra om, i fall de skulle bli fel. Alltid bra med en backup.

Massa Bilder

















Projekt Avslutat/Bilder på stolen.



Bilder på hur stolen såg ut innan.



Första strykningen.



Andra strykningen (bara en strykning där den andra färgen ska)




Den turkosa färgen är på plats.



Texten (syns bättre här hemma): Baby




Nu väntar jag bara att jag ska få hem dynan som jag budade in på tradera, så snygg! Ska ta bild när den kommit och lägga upp.

Sötis :P

Min snart 18 åringe lillebror vågar inte prova råsocker. Anledning? ja de kan ju vara fibrer och sånt i det, de är ju i allt som är brunt de vet väl alla! =)

-----

(rättelse, han tog av det "nyttiga" sockret *ligger på govlet och skrattar*)

Senare.

Blev lite dåligt med bilder :P, den datorn har en tendens att vara upptagen så jag får fixa de senare, vet fortfarande inte vad jag ska skriva på stolsryggen, men snart kommer jag bara måla dit något.
Idag har de inte gjorts mycket, Nathaniel hade tid vid BVC, numer väger han 7875 gram och är 66 cm lång, han fick beröm för sitt runda huvud och att han hade god kontroll över grovmotoriken. =)
förrästen för första gången på flera veckor hade vi ett långt sovpass i natt, Nathaniel sov 6 !! timmar och jag sov i kanske 5 av dessa. Hurra!!!
Jobbet som matmaskin verkar kalla, så de är väl dags att jag återgår till min plikt som mjölkkossa en stund till.

Projekt: Barnstol

Hahah, fick en fix ide att jag skulle måla barnstolen, så då blev de ett projekt i dag iaf.
Tar paus från målandet nu, men ska straxs fortsätta.
Babyblå blir stolen, sen kollar jag på dynor åt den på tradera. Har tänkt skriva något på stolsryggen men vet inte riktigt vad, tänkte skriva nathaniel först men insåg sen att de kommer nog vara fler barn än han som kommer sitta i den.
Så nu funderar jag mellan, gullunge, Ordet: Stol, solstråle, eller för att vara helt tvärtom skriva Bord på stolen.  
Har även tänkt sy en dyna till vagnen i något mysigt tyg, ska kolla på Grannens för att se hur den är gjord, och spanna tyger på olhsons tyger. 

(lägger upp bilder på stolen sen) 

Snabb uppdatering.

Märks att de är semester tider, inte blivit så mycket skrivande.
Har haft huvudvärk sen spiralen sattes i förra torsdagen, haft getingstick som fick lov att behandlas med kortison. Varit på furuvik och åkt karusell.
Vi fick fly från fågelssång (stugan) då Nathaniel inte gillar stugor, tror han är allergisk mot stugor och sovmorgonar.
Hem till Dalarna på snabbvisit för att hämta barnstol, kikimen är här och hälsar på nu.
Idag ska vi tvätta och senare ska vi antagligen äta tacos.

Just nu ser de hemskt ut här hemma, men har varken ork eller motivation att göra något åt de hela, vill bara ta de lungt några dagar. Dega så gott de går med en 4 månaders bäbis =).

En ny världsmedborgare.

Tänker massa på jenny i dag och hoppas att de går bra för hennes och thomas lilla tjej.

J är nere vid tvätten, vi har nyss ätit och jag ska försöka packa så vi kan åka sen.
har väl ingentligen inget speciellt att skriva/säga.

Förrästen, har man lika regler för sin tonårs tjej som tonårs kille? Är de lättare att acceptera att pojkarna dejtar än flickorna? Hoppas jag kan vara någorlunda rättvis om jag en dag får en tjej.

Första gröten!

Nu fick Nathaniel smaka lite majsgröt, han log och gapade. Två teskedar fick han!
Så kul! vår pojke börjar bli så stor!
Nu har vi kollat igenom videobandet, jag kan inte förstå att han varit så liten. Gullhjärtat!

Barnkalas

Ja eller nästan så :P, nu har svärmor med karl och barnen varit här, vi åt nygjord bananglass och kladdkaka med riesen i.
Jag och J är sugna på att ha melinda här en helg och mysa lite, se på disneyfilm och baka, kanske ut till lekparken.
Nu är äntligen vårt videoband slut i videokameran, så i kväll ska vi glutta på filmen. KUL!

Sugen på mat, blev hemmagjord pizza igår så de kanske blir max i dag, eller chiligryta.

Oväntat besök =) *2

Natten till i dag var inte kul! och inte morgonen heller, men resten av dagen har flutit på rätt bra.
Vid 12 tiden i dag ringde lena, och en stund senare kom hon och maxen och hälsade på! Så trevligt!
Nathaniel och Maxen har legat och varit så fina. Jag och Lena har fått sitta och prata, tycker så mycket om att umgås.
Snart kommer svärfar med sambo, och dem skulle ta med sig symaskinen, så sen kan jag leka =). blev jättesugen att gå ner till olsons tyger och titta efter tyger till sommarstuge gardiner.
Nyss gjorde jag och J grunden till bananglass och även en kladdkaka med riesen i. Js mor kommer i morgon så vi tänkte de skulle vara kul att servera lite hemmagjord glass.


Puuuh......

Tror Nathaniel är på väg att få en tand, han har varit helt otröstlig och gnager på allt. Fick i han en alvedon för en stund sen och då tog de inte lång tid innan han somnade. lilla älskligen!
Får se hur resten av natten går.

Gott och blandat.




Idag bjuds de på lite bilder, allt från chilikladd kaka, vistelse i dalarna och shopping. En sista bild på jenny som gravid likaså.

Im Back!

Är åter hemma från dalarna, ja eller egentligen kom jag hem i förrgår men igår var jag så upptagen så de blev inge skrivande.
Jag plockade ur nästan allt från förrådet, och ställde bort vaggan. Vi försöker rensa bort massa onödigt.
I natt sov nathaniel i spjälsängen, som numer står i vårt sovrum.
Just de! igår var en stor dag för vårt underverk! Han fick smaka sin första, men inte sista, potatis!

RSS 2.0