Kalas i Bilder










1åring!

Idag är Nathaniel officiellt 1 år! Vilken häftig sak att tänka sig! Kalasen är över och allt gick bra!
Nu ska jag slängai mig frukost och sen till skolan, men ska försöka lägga upp lite bilder från helgen senare.

Kalas nr:2

Gårdagen gick över förväntan, tårtan smakade riktigt bra trots att det såg illa ut ett tag. Min far överaskade oss genom att föja med syster med familj hit.
Nathaniel fick massa bra saker, tallrik, skål, liten ordbok och docka. Massa träklossar, och baduppsamlingsgroda. Tidigare har han fått en bilbarnstol, bok, mysig mjukiskatt, pjamasar och cirkuslego. Av oss fick han ett tältset, de var lite större än jag trodde det skulle vara :P.

Igår kväll släckte jag och J ner hela lägenheten, tände massa ljus och löste korrsord under en timme, tyvärr glömde vi dock anmäla oss till nersläckningen men mysigt var de ändå!


I dag kommer det lite fler och kalasar med oss.

Ny dag, nya tag.

Klockan 6 ansåg Nathaniel att de var dags att gå upp, även om jag inte riktigt höll med honom så övertalade han mig att släpa mig upp ifrån sängen.
Just nu lever han rövare i bokhyllan, vi har redan hunnit byta om, ätit frukost och borstat tänderna. Även dragit ur alla snuttisarur en låda och plockat i dem igen, lekt med pantflaskorna och plockat i dem igen och börjat plocka undan tvätten.
J ska få sova 45 minuter till, sen ska han upp.

Nu måste jag gå och rädda fotoalbumen från vandalism (läs Nathaniel).

p.s jag är iaf än så länge på LITE bättre humör än igår.

Sov gott.

Ska gå och lägga mig nu, hoppas att morgondagen blir bra, massa som inte blev gjort och tårtan blir inte alls som jag tänkte mig.
tvätten är bortplockad. Nathaniel sover, snart även jag.
vet inte vad de är med mig! Så full av negativ energi, hit med sol och rena självstädande hem innan jag försmäktar!

känner mig isolerad.


Att återfå Humör!


denna dag har hitílls inte varit bra, tårtbotten blir inte bra, men efter två satser visade det sig att jag haft fel recept.
när jag ska göra ett tedje försök tar sockret slut så nu står 6 ägg och en dl socker i kylskåpet, J och nathaniel är vid affären, jag tänker bada och försöka få ett bättre humör innan jag ska ner till tvätten.
Min syster kommer antagligen inte ikväll som det var planerat, och de var ju tråkigt.
Känns inte som en födelsedag idag.


ännu en sån där dag...

HAr inte den bästa dagen idag, tog över 3 timmar för mig att lösa 4 matteuppgifter som ska lämnas in på måndag.
Jag måste skriva om allt då slutet inte alls är så prydligt och det ska lämnas in.
Jag envisades med att försöka förenkla såsom jag löser ekvationer vilket inte riktigt funkar. tog mig "bara" 2 av timmarna att lista ut, usch vad jag var less då! drog en liten lip och tog nya tag, talen blev lösta iaf.
Sen ner på stan och möta upp J och N, käkade snabbt på max och sen gick vi till lisabethsjukhuset för att hälsa på min far som opererades i axeln idag. Sen hem lagom till 8, nu är jag super trött.
Jag ska dock få sovmorgon i morgon och det känns välbehövligt, sen ska jag baka tårtbottnar.

Världens finaste!



I början när vi skulle ge honom hans andningsmedicin var det vilda protester och massa vilja. Nu går dessa stunder så lungt och fint till. Han har märkt att medicinen hjälper, mammas älskling!

Blev alldeles tårögd när jag fick se den fina bilden J tagit i dag på hjärtat!

Blir inte så mycket bloggande just nu, massa i skolan och massa hemma. :P

Nu vare de tio....

Har inte kännt efter på länge, men nu artade det sig så att jag skulle hindra Nathaniel från att bita sönder mina böcker och stoppade in fingret på sidan för att undvika de sylvassa framtänderna. Då känner jag en vass liten kant, en tand. Känner efter på endra sidan, en till tand som kommit ännu längre fram. Så två kindtänder, nu är vi totalt uppe i 10 tänder.

Ska strax springa i väg till Olhssons och sedan apoteket och köpa lite mer nässprej.

Tired.....

Jag har varit så himla trött i dag, men en timmes sömn efter skolan har gjort mig till en människa igen, tänkte rita om mönstret till Nathaniels byxor och sedan klippa ut manschestern, i morgon blir de klädparty hos Lena, sen så kanske jag ska gå till Olhssons tyger om jag orkar, så jag kan köpa mudd och ev tråd om jag bestämmer mig för att ha brun mudd på byxorna.
Den nya läraren vi har tycker jag verkar lovande, strukturerad och tydlig utan att överdriva.
Ser på Andromeda strain och fixar i pauserna. mönster nästa.

Vinden har vänt

Febern hade sin höjdpunkt i natt, 40.1 vid midnatt.
I morse hade han betydligt lägre och har ätit riktigt under dagen, nu är de bara den hemska hostan och andningen som ska rätas till.
I morgon börjar en ny kurs, verkar vara många lektioner och så, men jag har två veckor ledigt i mitten på april! Så skönt!

Än är det inte över

Idag så har skrutten varit slö på eftermiddagen, av någon outgrundlig anledning tog jag inte temp på honom förrän vid 6 då hade han 39.9 och var rätt slö. Han blev lite piggare med hjälp av alvedon och åt lite frukt och senare lite gröt.
Halv nio fick han äntligen sin astma medicin, inhalator grejjen skulle torka rätt länge innan man kunde använda den.
Jag vet inte vad som är fel, först magen, sen hostan och nu febern. Känns inte som jag får i honom tillräckligt med vätska heller.
Jag hoppas han mår bättre i morgon, annars ska sätter jag mig vid närmsta vårdcentral och väntar tills de kollar på honom, igen.

Förkylningsastma och Tenta

Idag har varit en super lång dag, uppe och fixade med Nathaniel, började fixa dragkedjan på en av mina kjolar och sedan till vårdcentralen, tog nästan 2 timmar där, han tog prover och undersöktes och fick kortison och andas adrenalin. Vi fick recept till honom, om ett par dagar får vi svar på odlingen.
På vägen hem så köpte jag någon fryst mat på lidl som smakade apa, sen rusa till apoteket där det var krångel med receptet så jag kan inte få inhalatorn till Nathaniel förrän i morgon! stressad så sprang jag in på affären, glömde stift till pennorna. Känner mig som ett känslovrak när jag kommer till skolan så när ida frågar hur det är så blev det en liten lip innan de var dags att sätta sig. Tentan gick hyfsat men var inte alls nogrann på slutet, vilket just nu känns mindre roligt, men då mådde jag så illa av allt socker jag satt i mig i stället för en ordentlig lunch.
Hemma börjar jag äntligen komma i fas, badar och syr färdigt kjolen medan Nathaniel håller mig sällskap. Han hostar med nu på kvällen men han låter mer lättandad, jag hoppas han klarar sig till vi får inhalation så vi kan ge honom hjälp utan att åka in med honom.
Efter bad och kjolfixning så har jag och klasskompisarna gått nationsrunda, vi käkade och drack lite, jag drack en cider och en drink. Ville inte bli allt för fall det skull bli så att vi måste till akuten med Nathaniel.
Kom hem för en stund sedan, båda mina pojkar ligger och sover och jag tänkte göra dem sällskap.
Hoppas morgondagen blir stabilare.

Sjukling

Om en timme ska vi gå till vårdcentralen, nu ska någon lyssna på skrutten. Usch så han låtit illa nu på morgonen!
Det känns bra att vi fick en tid nu på morgonen, då kan jag följa fast jag har tenta på eftermiddagen. Nu ska jag försöka sy ihop en kjol och eventuellt ta en snabb dusch.
Jag tycker de är så drygt att ringa sjukvårdsupplysningen, men hon som jag pratade igår kändes bra, hon tog oss på allvar, och gordana på bvc fixade tid till hursläkarmotagningen nu på morgonen utan problem.

Snuttskrutt.

Skrutten mår inte så bra, i morse startade han dagen med att bajsa fyra gånger på en timme, men sen lugnade ner sig, har pratat massa med sjukvårdsupplysningen idag. 20 i tio beslutade vi oss för att åka till älvkarleby på kalas. Zack fick sina byxor som jag sytt. de satt bra förrutom att mudden i midjan var för stor så de ska åtgärdas. Jag hoppas verkligen han slipper astma som så många i familjen har, de låter verkligen inte bra när han andas.
mormor och bonusmorfar och morbröder gav lille skrutten fina presenter, duplo, en mysgosig katt och ett par pjamasar, han fick sina 1 års presenter tidigt av dem då de inte har möjlighet att komma på kalas om två veckor.

Blåbärspojke





För att råda bot på skruttens dåliga mage så försöker vi få i honom blåbärspure. Skrutt föredrar att äta själv och resultatet kan ni skåda på bilderna, sötnosen!
Jag har även inhandlat majsvällning, jag hoppas han ska vara bättre i morgon så vi alla kan åka på Kusin Zs kalas.

i´m bad...

Har inte orkat med att uppdatera riktigt, de sista dagarn har kretsat runt pluggg, migrän och städning.
Nathaniels dåliga mage är på bättringsvägen, äntligen!
Jag hoppas vi kan åka på Zs kalas. 
Nu luktar det misstänkt från skrutten så de får bli mer sen eller nått... 

Imorgon ska ni få se något annat som skett de sista två veckorna eller nått sånt.

Mobil impuls...

På senaste tiden har min mobil börjat sjunga på sista versen, så idag när jag fick frågan om jag ville förlänga mitt abonemang tog jag chansen att skaffa en ny telefon.

Det luktar bajs!

En vecka kvar till tentan, jonas och Nathaniels dåliga magar har blivit värre. Det luktar äckel överallt tycker jag!
Straxs börjar unga mödrar, sen ska vi se på Eureka och sara connor´, avsnitten vi missade i torsdag och fredags.
Orkar jag ska jag plugga en stund, har massor att göra. Känns jobbigt att vara hemmifrån när mina kära är sjuka och här hemma blir det inte mycket pluggande av. Satt i skolan tills hjärnan kändes som gröt i dag iaf och i morgon blir de massa pluggande igen.  


Changeling!

Filmen var bra, Changling. Den bygger på en sann berättelse och var i mina ögon väldigt gripande, men de kan bero på att den handlar om en mor och son.
Kul att vara ut och de verkar gått bra med skrutten även om han inte ville äta upp sin gröt!
Jag och J började planera för nästa barnfria aktivitet, vi tänker gå på middag ensamma någon kväll, först kom vi på att det lär inte hända i mars, för nästa helg fyller Z år och helgen efter de kommer eventuellt skruttens gudfar hit och sedan är det 1 årskalas, då har vår älskade son varit med oss ett helt år! sen kom vi fram till att efter allt firande så kommer vi vilja vara hemma en helg, och sen är vi ju nästan i mitten på april, och 8 maj fyller J 25 år, så vi kanske behöver baka eller något om vi kommer på vad vi ska hitta på. Så antingen i April eller i mitten/slutet av Maj blir nästa BF-utgång.
Skrutten vaknade precis och huvade i sig en hel välling. Nu ska jag borsta gaddarna och antingen läsa eller lägga mig framför dumburken en vända.
Förrästen! Fick nyss hjälpa till med mitt första mattetal, jag är officielt en mattecoach!! =)

Movie Night!

Ikväll ska jag och J ut på bio, svärfar kommer och är barnvakt.
Vi ska käka middag med dem och sedan så skuttar vi iväg, barnfira.
Jag har varit på stan och letat efter en bra present till Z, men hittar inget som känns riktigt rätt, men något skall jag väl hitta innan lördag.
I ugnen står en sockerkaka som är formad som en nalle, tänkte att svärfar och Åsa skulle ha något gott när de passar vår skrutt.


Super effektiv

Idag har jag tvättat massa och städat vårt sovrum och nathaniels sovrum, hylla och byrå fick byta plats och hans spjälsäng fick åter flytta dit. Har hängt massa tvätt och avslutat ett litet projekt. Jag har även gått till affären. 
Nu på kvällen så kommer inte Nathaniel till ro, han slappnar av och sedan spänner han sig, han har verkat trött i 2-3 timmar nu. Jag vet inte vad det kan vara. För tillfället verkar han relativt nöjd iaf, han drar på sin stol. Jag undrar om det kan vara att han somnade så sent hemma hos svärfar igår? 
Nu när jag skriver ser texten konstig ut, hoppas den blir rätt när jag publicerar inlägget. 
Nästa vecka blir de massa tentapluggande och så födelsakalas då Z fyller hela 2 år. 
 

Skrik och Panik...

Igår lånade jag snälla svärfars bil och begav mig ut på äventyr tillsammans med Nathaniel, på vägen hämtade vi upp Lena och Max. Pojkarna njöt inte av färden utan beslöt sig att jaga upp varandra, men tillslut kom vi fram till vår destination. Hemma hos Helena bjöds det på god mat och vin, vissa drack mer än andra :P, mumsig morotskaka och chokladig kladdkaka. Lille Nathaniel är tydligen riktigt hundrädd, något jag helt missat! När de små tröttnat på att vara vakna satt vi mammor nere och diskuterade diverse livmysterier.Sov helt ok, men råkade halvt om halvt dränka min söte son vid 4 tiden på morgonen när jag skulle ge honom vatten, hade lyckats skruva på korken snett så hade i princip hält över honom massa vatten, kudden var blöt och sonen likaså. Tog av honom tröjan och tog bort kudden. Lade honom brevdi mig och gav lite välling och fixade till ressängen innan jag lade ner honom igen. Stackars gullhjärtat! Det blev ett par uppvak till innan Nathaniel ansåg att de var dags att gå upp runt 7, Maxen vaknade en stund tidigare och berättade högt ovh tydligt vad han ansåg om att  vakna upp i okänt rum. Sen blev de gröt och frukost och lite plockande innan vi begav oss hem. Nathaniel var lite ledsen sekundrarna innan vi han åka, men resten av färden gick i stilla ro, båda gossarna små somnade nästan med de samma, de var väl trötta efter allt lekande.
Bilder från dagen kan ni se här och här.
Nu är vi nyss hemkomna från Js far, vi bjöd på brocoligratäng och de bjöd på kladdkaka, spel och glass.
Skrutten sover och jag tänkte göra honom sällskap! Vi får se vad morgondagen har att erbjuda.

Inspirerad men orkeslös...

Trött. Är egentligen sugen på att avsluta mitt projekt men orkar inte riktigt.
Nathaniel sover, för en stund sen så kom Linda förbi och hämtade sina blingokläder.
Har en del att plugga, men de får bli i morgon.
Vi funderar eventuellt på att hälsa på Js farfar på sjukhuset i morgen efter jag slutat skolan, och på eftermiddagen så drar jag, Lena, Nathaniel och Max till björklinge och hälsar på Helena och Julia.


Välkommen till Holland


Vilken fin låt de här är!

Spenatsoppa med ost

Idag var det skola som vanligt, jag gick hem mågot tidigare då jag inte hade letat reda på passaren och behövde den för att kunna räkna ordentligt. Lena kom förbi en stund efter jag kommit hem och hämtade sina blingokläder och fikade lite. Jag fick skicka tillbaka tröjan då det hade blivit fel på min blingo beställning, fick ett linne istället för en långärmat tröja, storleken och färgen var rätt iaf. Fick även ett roligt brev idag, lite muddväv som jag råkade tradera hem. 

 Ska pyssla lite bara skrutten somnar.

RSS 2.0