Felet är inte ditt, de är mitt.

Vill bara konstatera att de är inte Nathaniel som har problem med sömnen, de är jag som har problem med hans sovande.

5 Dagar kvar.....

Har hittils inte gjort allt för stora framsteg angående det positiva tänkandet.
Tänkte ta itu med att förbereda mig för skolan vilket jag undvikit att göra ett tag nu, och direkt känner jag hur mycket jag låtit bli att göra. Nu känner jag mig stressad och orolig och lite irriterad, istället för att se de positivt och ta itu med saker och känna att de ordnar sig.
Jaja, har ställt påminnelse på telefonen så att jag inte ska glömma att ringa studievägledningen, och vänta med böcker tills jag varit på kursintroduktionen så jag vet vilka böcker jag ska ha. Så just nu kan jag inte göra så mycket, tänkte börja skriva ner skolschemat och pyssla lite.
J och nathaniel är på väg ut så jag ska få vara ensam hemma, ska käka lite lunch nu innan jag börjar med schemat och sedan ska jag städa undan lite. Skönt!


Att se saken från den ljusa sidan.

Usch vad fånig jag känner mig som gnäller så hopplöst mycket.
Igår var vi ute på kvällspromenad, hur skönt som helst ute och jag tänker konstant att nu kommer kvällen/natten säkert gå åt skogen då vi inte alls följt Nathaniels vanliga rutiner. Innerst inne vet jag ju att de säkert inte kommer hända så mycket, men för tillfället så får minsta lilla grej mig ur balans, Nathaniel vaknade innan vi kom hem och fick gröt och var i säng vid 9 så de var ju inga problem.
Jag badade, hade massa ljus tända och åt en liten dyr chokladbit.
Senare när jag gick och lade mig slog jag i min nyinköpta pulka åt Nathaniel så de lät rätt rejält, jag sätter mig på sängen och gråter för att han börjar böka, fåning va? Men de var bara att buffa till och stoppa in nappen så sov han iaf till halv två, dvs 90 minuters sömn för mig, men nathaniel hade sovit i 4 och 1/2 timme. Resterande del av natten var följt av 3 uppvak på en timme så jag lade honom i sängen, på morgonen ville han dock inte sova mellan oss, så jag lade ner honom i spjälsängen och han somnade, sen sov han en timme till.
Sömnen går ganska hyfsat nu, ändå känner jag att allt är så jobbigt och jag är så trött och har inte lust. Hur kan man vara så otacksam? Har läst igenom en blogg av en tjej som hade cancer och dog helt nyligen, trots all smärta och bekymmer var hon POSITIV.
Jag stal ett citat som hon hade på sin sida:

Oro är som en gungstol - Den ger dig något att göra, men den tar dig ingenstans.


Jag ska tänka mer positiv. De var allt för denna gång.

were not gonna take it!




TVn min bästa vän//Tre dagar, två nätter.

I onsdags begav vi oss för första gången till ÖF, de var pumpens förskola vi gick till tillsammans med Annsofie. Nathaniel tuckte sångstunden var hur kul som helst och under fika somnade han när jag hade honom sittandes på höften, blev en smula förvånad, och sov i min famn i ingefär en halvtimme. Efter förskolan gick vi till affären, och Nathaniel somnade på hemvägen och fortsatte sova en stund hemma. På kvällen sov han 6! timmar första passet (dem andra ska vi inte prata om).
i går hälsade jag och nathaniel på frida, johan och lille william (då 16 dagar). Vad fort man glömmer hur dem känns så nya! vad så trött och hungrig när vi kom hem! Orkade inte laga någon middag så de blev kräm och några mackor.
 På torsdagen sat han utan stöd i vagnen för första gången. Var orolig att nattningen inte skulle gå så bra då jag har överlåtit den till J på senaste tiden, men den gick klockrent bra! halv 9 sov han för natten utan gnäll och bök.
Imorse så tänkte jag att J skulle få byta den tredje bajsblöjan för dagen, så jag ringer och kollar vart han befinner sig. Han svara yvaket och undrar varför jag ringer honom, haha han hade sovit på jobbet och stäng av klockan i sömnen och dessutom missat sitt lönesamtal (som dem tog när han vaknade). Idag var det även ÖF hornet som gällde, första timmen låg nathaniel ute i vagnen och sov, kändes lite skumt att inte ha barn på förskolan (han fanns ju med men de märktes ju inte =P). Han vaknade lagom till min lunch, och sedan satt han massa på golvet utan stöd! Han har blivit så duktigt på de min stora pojk! Kände mig lite ur form så skippade  att gå till gränby (som planen var) och gick hem. J lagade korvstroganof (som jag tänkte göra igår) och tog Nathaniel så jag kunde få vila en stund.
kvällen har varit lite småjobbig, fick inte nathaniel att komma till ro, men märker att han blir lung när jag lyser med mobilen, så jag tänker att TV kanske funkar. så jag sätter mig med honom i famnen och slår på tv och han är tyst. ligger lungt och tittar i 5-10 minuter och somnar som om han inte alls varit gnällig och gråtit massa den senaste timmen.
Nu ska jag lägga mig, eventuellt kanske läsa lite.

BVC

8875 gram väger Nathaniel.
Han fick ingen spruta pga av hans lösa mage, och läkaren hörde blåsljud som ska kollas upp.
Annars så gick de bra, gick en vända förbi willys och handlade på vägen hem, Nathaniel sover i vagnen.

Bilder från Dop.










Ditt namn skall vara rödrumpa.

Stackars Nathaniel, hans rumpa är så röd. Lös i magen hela dagen igår och idag, vet inte riktigt varför.
Imorgon skall vi till BVC för hans 6 månaders spruta så ska kolla med dem vad vi ska göra.

Haft besök av jenny och minou, Lena och Max, mycket trevligt!

nu gråter Nathaniel.

Dop

Dopet gick över förväntan.
Ett tag kändes de som om alla vända sig till mig och frågade vad som skulle göras, och då blev jag en smula stressad men inte farligt.
ingen av oss nattade nathaniel innan dopcermonin, så när de var en halvtimme kvar somnade han i min famn. han sov igenom den första delen men var vaken större delen av dopet. Han blev en smula arg på prästen när hon hällde vatten på honom.
Under fikat och under städningen såg jag knappt till min son, kändes lite konstigt.
Nathaniel fick en massa fina presenter.
Bland annat en liten groda body, pytteliten strumpor och älskling pipmugg. Två borderade tavlor med hans namn (och de var inga små näppna tavlor utan lite mer avancerade sånna =P) och en handmålad tavla med namn och dikt på.
 två olika set med bestik, ett tåg med siffror att ha på tårta (i trä), två nallar, ett fotoalbum, en mugg, Jordglob som går att tända (vilken rolig sak att ge), min barnkammarbok (den silvriga, älskar dessa böcker), dalahäst med lyckopeng runt halsen, kostabodaglaslykta i from av dödskalle, tennsparbössa i from av sportbil (notera att de inte är ett tåg *lol*), Halsband i form av vädur, Handmålad porslinsfigur gjord av mögelmoster H (iform av nyckelpigepojke).
Ram, speldosa och tandask fick vi dublett av så de ena sättet ska vi få byta.  
två sparkonton fick han, varav de ena från gudfar som ska spara åt honom VARJE månad, så himla gulligt!
 På kvällen vilade tomas, elin, jag och nathaniel medan jonas filmade oss. Taco åt vi och tog även upp Nathaniels gåstol.
Idag har jag försökt plocka undan så de ser lite hyfsat ut.

Tyvärr kan jag inte visa bilder då jag och J glömt sätta i minneskortet i kameran och sålunda inte kunnat ta kort. Så ni får vänta tills våra kära släktingar och vänner behagar delge oss några.

Dopdagen.

Kännt mig lite nere i veckan som varit, det i kombination med massa att göra har begränsat antalet blogginlägg.
jag är vaken ALLA andra sover, jag fick t o m sova ett 4 timmars pass sen vaknade nathaniel och åt, slumrade till men han vaknade och jag buffade till. 0618 vaknade min sötnos igen, han käkade och sover vidare och still going sleeping =).
ska väcka J nu så han hinner duscha innan dopet och så ska jag få i mig lite frukost.


Eviga sömn.

Idag måste jag hitta på något.
Dynan är färdig och nathaniel har somnat om, natten har bestått av massa små sömnpass, så tji fick jag.

En gång är ingen gång, två är = 0

Men tre gånger då är de en vana.
Mellan klockan 9 och klockan 3 sov nathaniel (tror jag, kan inte minnas att jag var upp med honom imellan). sen blev de lite mindre sovpass, men jag är så glad att de verkar gå åt rätt håll!
Min dyna till vagnen är nästan klar, två små hål för bälte kvar bara, så de ska fixas i dag och resterande tvätt,

nu vill Nathaniel att hans mor ska komma.

Sömn 2x4

Det har blivit dåligt med uppdateringar när J jobbar, tiden räcker inte riktigt till då. 
Jag bakade iaf två kakor till dopet, och i dag har vi gjort några till. 
Natten till igår sov Nathaniel först 4 timmar, sen en timme, sen 4 timmar igen!!! de är de längsta jag fått sova sen han föddes! Var riktigt positiv på morgonen, men vid 12 gick luften ur med, och resten av dagen vad hur fryg som helst. 
Idag har jag fortsatt med dynan till vagnen, inte mycket kvar nu och ska ta itu med tvätten innan vi ska se på film i kväll. 
förrästen, fick ett 5 timmars pass i natt oxå =), men efter de vägrade han sova själv så då fick han ligga mellan oss. 
känns som att de eventuellt vänder nu! 


Dilemma

Nathaniel sover, ska gå till tåget senast om 7 minuter. Jag vill inte väcka honom då han är så svårsövd på dagen och behöver sin sömn :S.
jaja har packat allt så om han vaknar är de bara att sätta på honom tjocktröja och gå.

William




Vilken sötnos!

Aha, Här är snoppen!

Í dag var ante på besök, sen kom prästen hit. En trevlig gravid tjej som kunde sjunga riktigt vackert, så nu är dop inplanerat. Sedan gick vi till stan och kollade på klänningen och hämtade därefter ut kameran.

När jag bytte på Nathaniel nyss så upptäckte han hatt han hade ännu en kul sak att dra i förrutom fötterna, ja han hittade sin snopp i dag. Kul att se hur han upptäcker världen. 

Till er som undrar så önskar sig Nathaniel en massa trevligt folk på sitt dop i present, allt annat är en bonus =). 
Mormor/Mamma har iaf tänkt ge en lyckopeng. 

Projektet med dynan fortskrider framåt, de syns att de är hemmagjort men de är kul att försöka sig på att göra en. 

 

CafeLatte- En småbarnsförälders räddning.

Idag har de var en bra dag, var ute och gick med Grannen i två timmar, hittade en klänning jag faktiskt känner mig rätt snygg i, kruxet äro de att den kostar 699 :(. Kanske lite dyrt, men tror jag ska köpa den ändå, iaf om J tycker om den. Träffade Jenny och Minou, vi bestämde oss för lunch på bredbar och där satt Annsofie och Lotta med sina barn. Mammafika =).
Minou är jättesöt och jag fick äran att provhålla henne, sötnosen! Nathaniel fick ärva lite kläder.
Mindre trevligt är att bröstvårtan fortfarande krånglar, den pluggar igen och de kommer var när jag öppnar upp, och öpnnar jag inte upp gör de svinont att amma! Nathaniels svamp i munnen verkar dock minska så jag hoppas de ska ordna sig.
I dag föddes william! Eller kanske man ska säga i natt; 02:02 såg william dagens (eller nattens) ljus, 3862 gram och 54 cm lång. Grattis Frida och Johan.
På vägen hem stannade jag till hemma hos annsofie och drack kaffelatte, nu känner jag mig allmänt pigg och uppåt, på vägen hem ringde Ante och han tänkte komma förbi i morgon. Ska städa lite i köket och kanske sy lite på dynan, ska kolla skolmailen och även se om VFU placeringen är klar än.
Kom på idag att jag ska ringa och boka möte med studievägledarna om vilka kurser jag ska läsa ivår.
tidigare i dag gjorde J om korten som vi ska ha på borden vid dopet om de kommer hit i tid vill säga och han hittade äntligen kvittot på kameran! när han städade här hemma =).
Imorgon kommer prästen och vi ska planera dopet!

Hurra för sånna här dagar!

Fötterna?

Han hade en sak i tankarna och de var inte dina skor.

Vinden vänder?

Hoppas och tror att de kan möjligtvis hålla på att vända nu, igår sov Nathaniel 3 timmar första passet för natten (iof inte resten av natten men ändå) och på dagen sov han ett nästan tre timmar långt pass.
Nu försöker vi natta honom igen och jag hoppas de går bra.
Usch vad jag käkar godis den här veckan, men i morgon blir de nytt godisförbud, med andra regler.
Den som vinner får 14 dagars sovmorgon, den dag någon av oss jobbar eller går i skola räknas ej. Hur länge de ska fortgå ha vi inte bestämmt.

Ont i bröstvårtan har jag, den högra (ifall någon ville veta), förstår inte hur jag ska stå ut till på måndag. Tog ipren och då blev de bättre på dagen, nu är de sämre igen så jag tog en ny.

Sovdags för lille N.

De är bättre nu.
efter jag gnällt lite här i bloggen och han sovit en stund (läs 30 min) så orkade jag busa och gå runt med lille Nathaniel.
Han har fått lite gröt och och myst. konstant bärande blev de dock, så sliten känner jag mig. Nu har han somnar för natten och jag har ingen lust att lägga mig, inte ännu en natt av massa uppvak, så jag skjuter upp de en stund. Jag sitter här ett tag och bara är, ska spela lite och så.

God natt.

Hur kan man ens tänka så?

Idag blir jag skogstokig på mig själv!  Orkar inte riktigt med alls, men de kan bero på att nathaniels sömn krånglat i en vecka eller så, han är så gnällig och inget duger. Han är världens finaste pojk, synd bara att hans mor inte är lika bra.
Vill bara skrika eller ruska om honom. Jag skulle aldrig kunna göra de, men blir så frustrerad när ingeting funkar.
Har äntligen fått Nathaniel att sova, nu sitter jag och tröstäter lite godis, ska försöka sova en stund så jag orkar de timmar som är kvar innan J kommer hem.

Staden.

Carolin är här, hon dök upp igår efter lite strul med kommunikationerna.
Vi sitter och tar de lungt nu, har shoppat bäbiskläder till william och minuo i stället för att hitta något jag kan ha på mig på dopet, typiskt mig =).
Trött i hela kroppen, snart kommer Grannen hit och pysslar om oss lite, ska fika och göra facials.

nu vaknar nathaniel.


Dagens stora händelse.

Skulle visa grannen att nathaniel nästan kunde sitta med händerna som stöd, då förvånade han mig stort och satt helt själv utan stöd för första gången, häftig känsla! Min lilla pojk börjar bli så stor *snyft*.
Nu ska jag skutta i säng så jag får sova lite, vårt lilla matvrak lär väl vakna snart för påfyllning av depåerna.


RSS 2.0