mellantid....

Hur mår jag? I dag är ingen bra dag, har inte fått något gjort.
Blev otroligt rörd över Jonas familj i veckan!
Vi får se vart det här slutar.

borta.

Helt uppenbarligen är det inte meningen, jag kan inte se det på något annat sätt.
Så nu gäller det att gå vidare.

Chesskväll

Jenny kommer över och ser på chess, trevligt!

Idag skulle jag pluggat, jag slog upp boken och fattade inget så jag orkade inte fortsätta, hoppas någon smart person kan hjälpa mig i morgon, ska till skolan och plugga några timmar innan föreläsningarna börjar. jag gillar inte att gå till 17.00 usch vad seg och trött man är på slutet då.
Köpte en stol till Nathaniel i dag, så nu har han en riktigt stol. Fattas bara en växasäng nu! Jag vill ha en vit i trä.

Om att kompromissa..

Idag hämtade jag ut paketet från JNY som jag väntat på, jonas ville vara med när jag öppnar paketet, men jag kunde inte riktigt hålla mig, så jag hoppnade och kollade färger, men alla plagg är fortfarande inplastade så jag har inte känns kvalitet eller om storleken är rätt än *nyfiken*. Är iaf så himla nöjd med färgerna!!!
I dag drog jag ur spiralen, det blir antagligen en femcap istället. Jag hoppas det ska bli bra!
Nu måste jag plugga, blev så trött när jag kom hem så jag vilade en halvtimme men nu ska det bli plugga av!

Vaccinerad!

Jag beslöt mig för att ta influensavavvinet igår, jag har velat och velat om hur jag ska göra, men nu är det gjort.
Hade ont i armen i går och förs och svettades massor under natten, men i dag återstår endast lite armont.
Hoppas jag tagit rätt beslut!
Jag ska "tvinga" jonas gå och vaccinera sig med, han åker ju så mycket tåg mellan uppsala och stockholm.
Men Nathaniel slipper, jag vågar inte ge honom vaccinet. :S

Jag var helt slut när Nathaniel sov i dag så jag lade mig och sov jag med, så det blev inget pluggat alls! inte bra! Jag ligger efter men har ingen direkt motivation för tillfället, samtdigt är det ju ett ämne jag tycker är så himla kul, igentligen! jaja, nu lagar jag iaf lite mat. Jamie olvier recept som jenny var söt att skriva av till mig:

"Små pastasnäckor med krämig bacon- och ärtsås

4-6 portioner

10 skivor bacon eller pacetta, helst ekologisk
Ett litet knippe färsk mynta
150 gram parmesanost
Flingsalt och nymalen svartpeppar
400 gram små pastasnäckor eller annan pastasort
En klick smör
300 gram frysta ärtor
4 rågade teskedar Crème fraiche
1 citron


Förberedelser
Skiva baconet tunt * Nyp av myntabladen och släng stjälkarna * Riv parmesanosten fint

Tillagning
Koka upp en stor kastrull saltat vatten * Lägg i snäckorna och koka enligt anvisningarna på paketet * Sätt på en stor stekpanna på medelvärme och tillsätt en generös skvätt olivolja samt smör * Lägg i baconbitarna i pannan, mal lite peppar över och stek tills baconet är knaprigt och har fin färg * Finhacka under tiden myntabladen * När baconet är färdigt, tillsätt de frysta ärtorna och skaka stekpannan ordentligt * Efter ungefär en minut, tillsätt crème fraiche och hackad mynta * Låt pastan rinna av i ett durkslag som placerats över en stor skål, och spara lite av kokvattnet * Stjälp upp pastan i stekpannan * Skär itu citronen och pressa saften över pastan * Låt anrättningen börja puttra fint och ta sedan bort den från värmen * Det är jätteviktigt att såsen har en krämig, smidig och läcker konsistens - men om du tycker att den är för tjock, späd med en skvätt av det sparade kokvattnet * Tillsätt den rivna parmesanosten och skaka stekpannan så att allt blandas

Klart!


Jag hittade ingen mynta så den hoppade jag över när jag lagade detta.
Dessutom tycker jag att det är väldigt onödigt med olivolja och smör när man steker bacon eftersom det är så fett i sig. Jag steker alltid bacon utan stekfett. Möjligtvis kan man skvätta i lite olivolja för smakens skull om man vill.
Jag tog mycket mer crème fraiche, en hel liten förpackning, tyckte att det var så snålt annars. Tyckte att en hel citron var lite väl mycket så för mig blev det en halv (men så hade jag en rätt stor citron också.
150 gram parmesanost är MYCKET, jag tyckte att det var för mycket parmesansmak så nästa gång blir det definitivt mindre sånt."

Frusen cheesecake

Ingredienser:
Digestivekex.
200 g Philadelphiaost
2 Dl socker
3 Dl grädde
3 ägg
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt

1. Blanda ihop ost, socker, äggulor, salt och vaniljsocker i en stor bunke.
2. Vispa grädden.
3. Vispa äggvitorna.
4. Blanda ner grädden i smeten först, vänd sen ner äggvitorna.
Ställ in i frysen ca 4 timmar :D

Om du vill ha en digestivebotten gör du så här:
Krossa kexen, (lägg i en påse krossa med brödkavel).
Smält några matskedar smör och blanda ihop.
Kan även ha i lite socker.
Ställ in i ugnen 5 min.
Låt formen svalna innan du häller i smeten och stoppar i frysen.
Jag brukar bara strö lite kex över kakan :D
Lycka till!! Kram.

(jag tog jordgubbsströssel och en ros på istället för digistivesmulor ovanpå, blev fint!)

Fars Dag!

Det känns så onödigt att vara så missnöjd på allt, svartsjuk på alla. Så onödigt. Men, det är jag.

Nu har vi städat, Jonas pappa och Åsa kommer förbi och äter middag, även lizette. Vi ska äta biff och rotsaker, kantarellsås och pepparsås. Till efterätt så blir det Fridas frysta Cheesecace. Jag har ätit den förrut och då har den varit supergod, men jag har aldrig gjort den själv så det blir spännande.

Mmmh tänkte kopiera in receptet men kommer inte in i inkorgen på facebook.

RSS 2.0