kort kort.

började dagen väääldigt sent, 11 kom jag upp och halv tolv kom mina pojkar upp =). Natten var lite bökig, mycket småätande och gruffande, men hyfsat ok ändå.
vi gick ut på stan, jag klippte mitt hår, så nu är det en bra bit kortare, men förhopnningsvis lite helare. J tog en kaffe på barista medan jag matade vår son, i dag åt vi den sötsura kycklingen igen! så god!
väntar på att nalle ska vakna, vilket han gör nu, och göra iordning honom inför natten.

Skandia

Igår hade vi en hemskt natt, älsklingen åkte till j obbet ocj jag fick gå ut vid halv 9 pga övertrött barn, klockan tolv somnar han riktigt, och de gör jag med, på parkbänken! en stund senare kommer Grannen och vi går mot stadsparken, tar en tur förbi H&M får införskaffande av solhattar åt våra små, och hemköp införskaffande av matsäck.
Massa mysigt i parken, hade videokameran med och filmade lite, annsofies 16 dagar gamla flicka var där, och var hur liten som helst, så sött!! då inser man att Nalle faktiskt vuxit en del =).
rint 16 så blir vår son allt mindre nöjd så jag ger upp och går hemmåt, han somnar innan vi hunnit ur parken, men vaknar utanför tempo, vi tar tuttpaus och fortsätter hem, sen sover han en stund till, och är därefter vaken mellan 18-20 sen somnar han för natten, han slog rekord och sov hela 5!!! timmar i sträck! resten av natten gick rätt bra den med!
i dag så städade vi undan lite innan försäkringsförmedlaren kom, vi bestämde oss för att ha hans försäkring hos skandia, rinde sedan folksam och kollade om jag har rätt till ersättning för de dagar jag låg på sjukhus, så om jag har tur får jag iaf för de första tre dagarna innan han föddes. *håller tummar* de skulle iaf bli 1200 kr.
tipsade Grannen och hon hade bättre försäkring, så hon fick ut med =).
Vi visste inte heller att J hade kunnat ta ut VAB under tiden jag låg inlagd, så han hade kunnat vara hemma längre. typiskt att man inte vet sånna saker :S.
handlade sen på eftermiddagen och har därefter gjort våfflor med lite av vår hemmagjorda jordgubbsglass och färska jordgubbar. *mums*
sonen sover på Js bröst nu, fortsätter han sova går vi inte ut, men vaknar han så ska vi ut en till vända.

Barista

Idag har vi varit ute med Lena och Grannen, en återlämming till biblan blev till långfika på Barista och därefter mys i parken, så himla härligt! solen sken och de var lagom varmt i skuggan.
Sen lurade jag min stackars karl på villovägar, fast svarar man inte i telefon så får man skylla sig själv =).
Jag tror Nalle somnat för natten nu, ska göra lite tonfisksallad till i morgon.


Tant Grön och Nalle i soffan.


sofienord goes evil :P


Igår somnade Nalle i babyskyddet, när han äntligen tvingat upp mig, typiskt! :D


Hilma, redan en trogen caféfikare.


Lena med Nalle på Barista.


Max ser skräckslagen ut när jag tittar in i vagnen.


Samma bild, omgjord av älsklingen. Världens snyggaste body!!!


Till bild på Hilma på Barista.


Impad!!

Jag är så imponerad av vår son! har honom i knät och han sover, tänker lägga ner honom i vaggan och han tittar hela vägen dit, lägger ner honom ändå, han säger väl till om han vill upp. Han SOMNAR!!! =) helt själv!!!
våran lilla smilegroda =)


Smarties

I dag har jag ätit upp de sista godiset, så nu är de godis och läskförbud som gäller, glass däremot är ok, och glassen vi gjorde i går var underbar! smakade så äkta!
Nalle ligger vaken på soffan och väääntar på mig, känns som att sovandet börjat rätta till sig!


Besiktning och Jordgubbsglass

kollen gick bra! mina värden låg normalt igen =)
nu gör jag jordgubbsglass medans Nalle sover.

Antal portioner: 10

Förberedelsetid: 25 min

Färdigt på: 3 tim 25 min

Ingredienser

500 500 g jordgubbar
2 2 dl strösocker
5 5 dl standardmjölk
5 5 dl vispgrädde
10 10 st äggulor
2 2 msk pressad citron
1 1 st vaniljstång


Gör så här

1. Rensa och dela jordgubbarna grovt. Lägg dem i en bunke och strö över lite extra socker, cirka 2 matskedar. Låt stå och dra en stund.

2. Häll mjölk och grädde i en tjockbottnad kastrull. Dela vaniljstången på längden, skrapa ur kornen och lägg både korn och stång i mjölkblandningen.

3. Värm tills den nästan börjar koka, ställ kastrullen åt sidan och låt blandningen dra i 20 minuter.

4. Vispa äggulor och 2 deciliter socker pösigt.

5. Fiska upp vaniljstången ur gräddmjölken och häll blandningen över äggulorna under konstant vispande.

6. Häll tillbaka blandningen i kastrullen, ställ kastrullen på spisen och värm blandningen under omrörning tills den börjar tjockna. Häll sedan blandningen i en bunke där den får svalna.

7. Kör jordgubbarna till grovt mos i en matberedare. Häll ner i den svalnade äggblandningen tillsammans med citronsaften.

8. Frys i glassmaskin eller i en vanlig frys. Om du väljer frysen tar du ut blandningen efter en timme och kör den några varv i matberedaren. Häll tillbaks och frys ytterligare en timme innan du på nytt kör blandningen i matberedaren. Frys igen tills glassen är genomfryst.

återkommer med resultatet :P


Morgonstund har guld i mund

Nalle ligger vaken i babygymmet, SÅÅÅÅ pigg och klockan är 4 på morgonen. har kollat mina sidor och ska snart försöka få mitt kära barn att somna om, vi ska ju snart upp ändå :P.


Tant Grön

i helgen var tant grön här, så de har blivit dåligt med bloggande. hur mysigt och trevligt som helst att ha henne här, och skönt! fick lite undanplockat på fredagen då vi hade en vääääldigt villig barnvakt. =)
Lördagen spenderades hos grannarna med grillat och hemmagjord choklad sorbé, nästa mission blir att göra hemmagjord jordgubbsglass eller chokladglass. LÖÖÖVE the icecream maskin :P
i dag så har vi spatserat på stan, så fort vi försökte stanna vaknade Nalle, i dag har han sovit rätt mycket dock, fast de kan ju bero på att han var vaken 9 !!!! timmar i sträck i går, knasiga unge :P.
ska straxs lägga mig, känner mig lite sliten och i morgon är de dags för besiktning, återbesök hos specialmödravården.

Stalkar....

Mådde rätt dåligt igår och orkade inte skriva, var över till granne då hon fick besök av en som förmedlar försäkringar, dem skulle kontakta mig idag, men antar att de är deras samtal jag missade.
I dag vågade vi oss ut på stan, de gick rätt bra! fixade doppresent åt Eyla och Johannes.
Jenny och grannen och jag blev de, och samanlagt fem små barn! tänk er de på en resutrang, men de gick faktiskt helt ok. 
I morgon dyker tant grön upp, ska bli trevligt! tänkte låta henne hålla Nalle så jag får en chans att sortera tvätten, så kan vi sitta och skvallra under tiden. MYS!

jag är allt en riktigt stalker, måste kolla mina dagliga bloggar. En favorit är fyra nyanser av rosa. http://www.mama.nu/blogg/fyra-nyanser-av-rosa/

öm

idag är ingen bra dag, jag har sovit dåligt, resten av vår fina familj har dock sovit bra. mina bröst gör ont och jag känner mig hängig. BLÄ!!! skulle vilja sova lite mer men lägger jag mig i sängen så kommer Nathaniel vakna och han har varit svår nog att lägga idag. J ligger och sover brevid.

Förrådet

som sagt så blev de att åka till äby idag, döm av våran förvåning när förrådet var fullt av saker, tydligen så var de ett samförråd vilket min kära hyresvärd inte sagt, vilket hon påstår att hon har. Far min blev en smula osams med henne, men men sånt är livet.
Nu är mina saker bortplockade iaf! *skönt*
nu ska min uppgift som mjölkkossa fortsätta, ingen paus i mjölkfabriken inte.


Äby åter.

igår hände inte mycket, blev en härlig promenad med kina och kompanjon och grannen med barn, kikade in på mcdonalds. Fikade i solen. J tvättade.  
idag är de Äby som gäller, ska ta ur sista sakerna ur mitt förråd och lämna in nyckleln, försöka hälsa på frida oxå tänkte vi.
nu är de frukost som gäller.


Midnatt

I dag var jag och J ute och gick med vår kära son. Utanför gränbyköpcenter fick Nalle nog, så vi gick in för att amma. Därefter strosade vi runt och kollade på saker, mötte en av Js fars grannar, som tittade på pojken, hon petade lite försiktigt och världens kastspya kom. Såg lite kul ut.
På vägen hem började Nalle gråta, men slutade efter 5 minuter, och till vår förvånelse så fortsatte han sova TVÅ timmar hemma. under den tiden så lagade vi mat.

Till 4 pers (vi halverade receptet):

4 kyckligfilè
lägg dem frusna eller tinade i en långpanna (vi brynde kyckligen lite snabbt)
Blanda ihop
5dl Creme Fraiche
2½dl thai sweet chili sås
salt
1 vitlöksklyfta

& häll denna sås över kycklingen.
200 grader i 40 min. severas med klyftpotatis.

image24
Innan såsen rördes ihop var den så här snygg! ser ut som en efterätt! =) *mums*


Maten blev god! började därefter kolla på filmen förtrollad, Nalle vaknar och vill ha mat, spyr ner sina kläder, så vi pausar filmen och badar älsklingen.

image25
Annat badtillfälle.


nybadad och i min gamla pjamas =).
nu har vi försökt natta barnet i snart 4 timmar.

image26
Nalle i pjamas (inte den han har i kväll) och mina brännmärken syns


image27
Kul bild från föräldraträffs återträffen (haha konstigt ord de blev) den 7 maj.


image28
Promenad med Grannen tidigare i veckan, bild på mig =)


image29
J tog massa kort på älven när vi var i Äby.

image30
Söt åkpåse som Nalle fick av Carro.

Dalarna i dag!

Fick lite härliga bilder från dalarna, dem är tagna i dag.

image21


image22

image23

Hungrig

varit ute och gått med Nalle, och plockat undan innan Js besök kom.
Js gamla klasskompisar kom och inspekterade vår lilla son, sen försvann dem på stan och lämnade mig ensam, vilket är rätt ok, tyvärr planerade jag ingen middag och har inget bra hemma, så de lbev havregrynsgröt och en arraksboll.
När J är färdig så får han nog ta med en hamburgare eller något hem till mig.
senaste timmarna har de varit massa snuttande och powenaps, får se hur länge Nallen sover nu.


Smells good

Sitter nyduschad, gick hur bra som helst att lägga vårt kära barn igen! halv 7 började jag vyssa, och tio i sov han igen, nu har han sovit lite mer än två timmar... hurra!!
hade planerat att sova mer, men är inte sömning trots att jag känner att jag skulle behöva någon timmes mer sömn, istället har jag diskat, ätit havregryns gröt, och duschat!
så skönt att bli lite ren mellan spyorna.

tror ni inte han vaknade när jag satt här och skrev :P, men två timmar är jag nöjd med.

Ny doft: Spya

Natten har gått bra! vi har legat i sängen mellan 21 och nu klockan 6! och mellan 21 och klockan 1 så sov Nalle i ett sträck! så nu känner jag mig hyfsat fräsch! (förrutom spydoft vill säga)
nu har vi gått upp och bytt blöja, spytt lite på mig och bytt pjamas, smilat lite åt mina dåliga sånger.  Nalle ligger och myser i babygymmet, han får vara uppe en stund till sen ska jag försöka natta honom igen.
innan jag fick honom i säng testade jag att lägga honom i vagnen och köra fram och tillbaxs, sätta honom i babyskyddet och gunga, gå runt och buffa, sitta och amma, ligga och amma, ligga brevid, det som tillslut funkade var att linda in honom och ligga och amma brevid tills han somnade.
När jonas kommer hem ska jag så duscha =).

de känns som att de här blir en sovblogg :P.

Operation Natta Nathaniel!

förstår inte hur jag ska orka vara vaken, eller orka med skrikande barn i natt.
har i princip inte sovit något eftersom unge herr Nalle inte velat sova, vid 12 ger jag upp och går ut med honom då somnade han som en klubbad säl, grannen var snäll och kom ut och höll mig sällskap! skönt! tror inte jag orkar vara ute lika länge utan henne.
sötisen sov till straxs runt 16. sen dess har han åter varit vaken, ska straxs återuppta operation natta nathaniel.
just nu ligger han så nöjd i babygymmet, själv har jag huvudvärk och lääängtar efter att få sova!

Js X har hittat honom på familjeliv *suck* måste dock säga att de hade en söt flicka, tycker de är lite kul att en person som ogillar mig så starkt döper sitt barn till Eliina, fast jag imbillar mig inte på något sätt att dem döpt henne efter mig. ^^

Sover han för natten?

Nu har Nathaniel sovit i nästan två timmar, jag som trodde han bara skulle sova en halvtimme.
nu sitter jag och väntar på att han ska vakna så jag får lägga mig (känns inte som att de är någon idé att lägga mig nu och bli väckt efter en halvtimme).
glömde berätta, på morgonen hos far så var nathaniel på solskenshumör, smilade och var glad, bad pappa (morfar) kolla på underverket och dem var så söta ihop!
 

Ensam hemma

Jaha, råkade trycka bort inlägget. typiskt!
jag hoppas att natten ska gå bra, nathaniel sover faktiskt lite mellan matningarna nu på kvällen, 30-45 minuter, vaknar, äter och somnar om. Förhoppningsvis ska han inte bli allt för övertrött. Lite orolig inför natten, i vanliga fall är de J som lägger Nathaniel. :S
sitter och lyssnar efter minsta ljud, kanske inte de smartaste, men svårt att låta bli.

image20

Lindebarn


Äby.

Vi sov hos far tisdag till onsdag, hämtade hårdliften och sista delen till glass maskinen hos nisse, gick ut på lååångtur för att få Nathaniel att sova.
tycker han sover på tok för lite :S
J tog massa kort på älven, ska lägga upp dem senare om jag kommer ihåg.
helt slut igår när vi kom hem, och varit trött i dag med. Nathaniel verkar äntligen försöka sova lite i kapp.
försökte få lite tips på familjeliv hur vi ska kunna få honom lungt och sovandes (tycker nämligen att 7 timmar är på tok för länge att vara uppe för en så liten, trots att han oftast verkar nöjd och glad)
ett av tipsen var att linda honom.

BVC

Jaha, så var 6 veckors läkarbesöket överstökat, vi kom in rätt sent och Nathaniel ville ha mat. så vi får en skrikande bäbis in, tar mat paus och då blir han lugnare.
Tror han fick godkännt, hann inte prata med doktorn då Nathaniel ville ha ännu mer mat.
han vägde 4510 den här gången, inte SÅ mycket, men ökat iaf.

Har börjat fått lite problem med mina bröst, dem gör lite ont, så nu går jag runt med tuttvärmare och hoppas att de ska bli bättre.

nu har vi ätit och kollat på korten vi framkallat, ska sätta in några i Nathaniels bäbisalbum senare =)


sömn

så himla härligt att sova! denna natt gick mycket bättre! och så har vi sovit en sväng nu på förmiddagen oxå.
snart dags för lunch och därefter gå ut med grannen tills de är dags för bvc.
vi sov lite längre än planerat :P

Blä!

Så trött och less i dag!!
Ont i magen oxå.

kunde jag somna så skulle jag sova några timmar.
idag har lillkillen inte alls såvit länge, bara småstunder och likadannt var de på natten :S

nu ska jag vila lite med.


Trött!

Natten var mindre rolig =/, nathaniel sov en och en halv timme och var därefter uppe i 2, sen sova han två timmar till och sen var han uppe igen, först på morgonkvisten vi fått sova, jag är fortfarande trött.
J sitter och skumpar barnet, jag orkar inte.
en rolig sak däremot var att Nathaniel somnade i princip själv första gången med napp i mun, jag låg en bit i från honom på sängen, men inget skumpande eller tuttande, de borde väl vara ett steg i rätt riktning?

Körslaget

Sitter och tittar på körslaget och minns hur kul jag och sofie hade när vi skulle på hellowen och de var inställt.
besvikelsen när konserten var inställd, och sen hur vi hittade massa folk. letade förbrilt efter ett laserdome.
först på ett ställe och därefter vid rådhuset, där de faktiskt fanns ett, som stängde lägligt nog när vi kom dit ^^.
sen satte vi oss på macdonalds, gick sedan ut för att köpa cigg och ser världens mysigaste hårdrockspub, pub ancor, jag och sofie bara kollade på varandra och sprang tillbaka til gänget och försökte få med den, den enda som ville följa var han som inte fyllt 18 så han blev utkastad efter en liten stund.
Efter ett tag så frågar sofie mig om en karl som precis kommit in inte är magnus rosén (medlem i hammerfall). jag ba, näää sluta skoja nu, han ser ut som conny...... men tror ni inte att de var magnus :P (sofies världens vackraste man, iaf fram till då).  Senare står jag vid baren, vänder mig om, kollar, tittat bort och kollar igen, säger till joacim "Du ser väldigt bekannt ut" (kan ju inte säga att han såg ut som sångaren i hammerfall i fall det inte var honom)precis då säger någon annan att de är sångaren i hammerfall. de slutar med att jag och sofie festare med joacim och stefan resten av natten. Jag dricker öl med joacim och vi följer dem till deras hotell när puben stängde i väntan på morgonbussarna, där fick jag en lite blomma målad på mig (så kul kan man ha med en spritpenna).  och vi låg allihopa på sängen, inklusive sofies kompis som möte upp oss vid ancor, pratade länge. Fick erbjudande att sova kvar men de bangade jag.
gud vad vi dröp av ungdom, de måste varit de som facinerade karlarna så mycket, saknar den otroliga känslan.

 låt oss hoppas vi får vara lika unga många gånger till!!




Födelsedag

Sambon fyllde år i torsdags så idag firar vi honom. har städar och gnussat, mest j som städade, jag satt och ammade Nathaniel. Ibland är de skönt att amma.
Snart kommer besök, har lite ångest över att Js farföräldrar kommer, jag vill att de ska få hålla sitt barnbarns barn, men.... de röker inne och luktar därmed ganska starkt, så jag tycker inte riktigt om att de ska hålla. men de kommer de nog få göra en lite vända ändå.... *funderar*
Om jag har tur så sover Nathaniel över hela besöket så slipper jag oroa mig =)
vi hämtade smärgåstårta för en stund sen, köpte en eftersom jag inte orkade försöka göra en, och sedan dumlekladdkakan till efterrätt, ska bli intressant och se om den blev god, har faktiskt inte tjuvsmakat. *duktigt*
Just nu sitter J och blir surare och surare över att jag har hicka.

image18

Eftermiddag

Nathaniel har precis somnat igen. vilket är bra då jag hoppas han inte blir lika övertrött på kvällen som han brukar. 
Natten till i dag så sov han längre än han brukar, vet inte hur länge han var uppe med J men han sov till halv 4 och så länge har han aldrig sovit.
jag är oxå trött men känner inte för att sova, så jag ska fortsätta lite här hemma så de är fint till i morgon, men först ska jag se på scrubs och kanske hitta något att äta.
Om en timme slutar J, sen tar de ju en stund att komma hem.
Konstigt hur de känns som att Nathaniel alltid funnits, han är ju inte ens 6 veckor gammal. sötisen =)
Trodde att jag skulle sakna att vara gravid, de verkar som att många saknar sin gravidmage, men de gör inte jag! så nöjd med att jag kan röra mig och så, saknar inte ens sparkarna. 

 




Nathaniel alldeles nykläckt.




 Nathaniel sover i vaggan, första gången tror jag.


När Nathaniel var lilla buffa i magen.



Unga mödrar

konstigt att jag bara är 23 och känner mig så himla mycket äldre än paren i unga mödrar :P
kollat på tv med Nathaniel i famnen, nu ska jag försöka få bort klädhögarna i vardagsrummet medans Nathaniel sover.
vi hart varit vid affären och handlat, SÅ VARMT! och inte blir de svalare av att ha en bäbis i sjal.
handlade lite kakor och sånt till i morgon.

 Gammal bild på Nathaniel i vår soffa.

Äntligen...


...tar jag mig tid att skriva här.

Nathaniel ligger och sover och jag har precis gjort en dumlekladdkaka.

Ingredienser
100 g smör
1 påse dumlekolor (120g) eller dumle minibites
2 ägg
3 dl socker
1½ dl mjöl
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
½ tsk salt

Gör så här
Smält smöret och dumlekolorna i en gryta. Vispa ägg och socker. Vispa ner mjöl, kakao, vaniljsocker och salt.
Häll i smör och dumleblandningen. Häll smeten i en smord och bröad ( gärna kokos) rund form med löstagbar kant. Grädda i 175 grader i ca 20 min. Om du inte vill ha den så lös kan du med fördel göra den dagen innan eller att den får kallna helt.
Servera med lättvispad grädde.

Jag använde mindre socker och kakao och mycket mer dumle, får se hur den blir. Tänkte ha den till i morgon då J ska firas =)

Tidigare i vecka sålde jag min älskade bil, kommer sakna den! Känns onödigt att ha den ståendes, så de var lika bra. lilla peggy.

Senare i dag ska jag och Nathaniel fixa lite mer fika bröd och försöka städa undan, eller iaf jag ska städa, han ska förhoppningsvis sova.
Hoppas jag kan locka fram lite fler söta leende från honom :P


Igår rullade han från mage till rygg två gånger, jag visserligen på sängen, så den lutade ju lite mot mig, men inte speciellt mycket, snart kan han nog de helt själv utan hjälp av lutning.

RSS 2.0