Korsord

Så nu är våra vinnande svar inlämnade, eller jag hoppas iaf att de är vinnande =).
Nalle sover och snart även jag.
hade planer på att börja fixa mina recept men hittade inte böckerna dem ska vara i. 
kanske ska sortera mina skolpapper? eller sova =)
 

Grinig pojk

Nathaniel är trött och grinig, lite grinigare än vanligt tror jag. Undrar om de är vaccintet, få se om J får honom att somna annars gör jag ett nytt försök och funkar inte de ska han få en alvedon.

Åter från vildmarken.

Nu så är vi hemma från semestern, myst i stuga med svärfar och hans sambo.
fyndade lite på dollarstore, panellängder för 50:- och en fin skål och målarduk utspänd på tavelram.
löste massa korsord, fast mest sökord för min del.
spelade lite kort, lite mindre än jag planerat med alla var inte lika intresserade.
vi åkte hem igår kväll och sov i vår egen säng =).
idag fick nathaniel sin första vaccination. han var duktigt! därefter inhandlade vi barnalvedon i fall han blir gnällig i kväll, hon på bvc tyckte vi kunde börja ge ersättning på kvällen om vi vill att han ska sova längre på natten, men jag är lite orolig att han ska sluta ta bröstet om vi börjar med de, samtidigt vore de skönt för då skulle jag kunna hitta på något en kväll och sover han längre på natten skulle jag kanske bli lite piggare.
så vi får se hur vi gör.

nu är tant grön här, vi ska äta lite sen drar hon vidare till dalarna.

Mega fika =)

Igår var de väldigt många på fikan, de var kul! Fick se massa små.
Lena skulle iväg en vända så jag fick den enorma äran att ta hand om Maxen en vända, vilken härligt pojk det är! så lung!
han var hungrig när han vaknade men tog de ganska coolt ändå =). Fick sitta i bärsjalen och snutta nappen.
J följde med på fikan och vi shoppade lite efteråt, hittade en duk till köket.
Nu ska jag äta frukost sen dra ner till stan och fika med jenny.

Stum.

Har inga ord, en barndomskamrat dog natten till söndagen.

http://www.dalademokraten.se/Nyheter/Dalarna/Algkrock-kravde-ett-liv/

konstigt hur de kändes i hela kroppen, har inte kännt någon som dött förrut, förrutom farmor och mormors mor. Men då var de väntat.
Skulle kännas hycklande att säga att jag träffat henne eller umgåtts med henne det senaste året, hennes syster  var en vän till mig upp till årskurs 6, hon var inte ens en bra vän, men hon var en oerhört stor del av mitt liv, min enda vän tills jag kom upp i högstadiet.
Men jag känner ändå sorg i mitt hjärta, vad tragiskt.

När jag fick veta om händelsen visste jag inte vilken av systrarna de var, och jag tänkte bara de inte är hon som har en 4 årig liten son, och de var inte hon, de känndes  konstigt. Varför tänker man så?
Jag lider med deras mor, tänk dig att få uppleva att ditt barn dör! föräldrar ska inte leva längre än sina barn, så är de bara!



Cribs....

Midsommar firade vi hemma hos Jenny med familj, mysigt! Dem hade ett jätte trevligt parhus med världens härligaste inbygda veranda.
Vi gjorde pinochiotårta utan mandel med jordgubbar och grillade kyckling och kött. Tomas gjorde jättegod potatis sallad, t o m jag som inte är så förtjust i potatissallad gillade den =).
i dag blev de promenad till gränby, vi hade smått planer på att äta på burgerking, men de var stäng. Lite snoppet, men då gick vi och handlade lite, både till lunch och middag.
På vägen hem ringer Hini, han hade tråkigt så jag föreslår att han kommer hit och äter, vilket han gladeligen gjorde.
Innan Hini dock upp diskade J och jag plockade undan tvätten, sedan lagade pojkarna mat när jag fick för mig att göra iordning spjälsängen som var i fel läge. tillslut fick jag lite assistans av J. så nu är de nybäddat och fint där, har smått planer på att börja vänja Nalle vid den sängen nämligen, han kan ju inte ha vaggen hur länge som helst.
Vi åt tunnbrödrullar med mos, korv, majs och rotsaksfräs i. *mums*
Klockan hann bli 16 innan vi åt så de blev lite sent att äta middag, jag bakade lite morotsscones istället, vilket är ganska trevligt de med.
När Nalle somnat för natten blev de film, Good luck chock, ganska trevligt fånig komedi. Under filmen så brottades jag och J och kittlades. Vad länge sen vi höll på att busa på det viset, de kändes inte jobbigt eller för mycket heller, så härligt! kändes lite nyförälskat igen!
nu har jag lagt in bilderna och skrivit lite här, och ska till och natta mig själv =).
*trött!!!*

Bättre sent än aldrig!

Allt för att behaga bästa Lena.
Tyvärr hade jag kameran felinställd, så bilderna blev burriga såg jag när jag laddade in dem :S.


R och Z lyssnar på Mora träsk.


Z är så koncentrerad och rynkar på näsan, sötnos!


Jag och syster Nisse.



Frida, hennes underbara mage och pojkvännen Johan.


NIsse ville ha en familjebild, men Z fattade inte vinken.


Grannen med barn :P.


Fallen under släppet, dock ingen bra bild på de.


Z erbjuder Nalle sin napp =), sååå sött!


Här hittade jag felet med kameran, och vilken snygg bild jag fick då =).


Nalle kramar grodan han fick av Tant grön.


Js moster och kusin på besök.


Nalle och J har roat sig medan jag sover. (jaja pojkar är lättroade).


Stilig Nalle.


My Dad rocks :P

Seeeg....

usch, jag blir ju nästan bara tröttare av att vila :P
igår tog vi de lungt, på eftermiddagen gick vi och handlade på gränby. bland annat sempers magdroppar som vi ska testa ett tag  nu tänkte vi, hoppas de ska funka!
ska fixa in bilderna senare, orkar inte nu.

Resumé

Det har varit en låååång helg, trevlig men låång.
I lördags var de tjejkväll/dag hos Grannen, vi fick prova massa produkter som rengjorde och fuktade hyn, blev riktigt len där ett tag, Nalle ville dock inte att hans mor skulle få slappna av utan var gnälligt och övertrött, i slutet av produktgenomgången blev de riktigt illa, han skrickewr och gråter och jag känner mig förtvivlad, tillslut får jag honom lugn genom att linda honom och då tar han tutten och slokar i en halvtimme, och jag fäller någon tår, har så svårt för att han är ledsen, under middagen är han vaken, Grannen får buffa honom i babysittern, och jag får faktiskt äta massa god mat =).
Förstår inte hur man kan slänga ihop så god mat utan recept! =)
ser på gattaca, nathaniel ligger mot mina ben och jag vaggar honom, han somnar en liten vända till, vaknar och är på bra humör, men jag vet att han behöver sova mer och att gnället snart kommer så så fort filmen var slut drog jag hem.
Jenny var på väg hem men följde mig istället, jag får gråta en lip och prata lite. *skönt!*
Nathaniel blir ledsen igen, och jag vet inte vad jag ska ta mig till, tillslut får jag honom lung och tänker att jag nog ska bada honom, han har ont i magen och jag har hört att de ska vara skönt att bada då, Nalle njuter av badet och är lungare och jag sitter och vaggar honom och pratar med jenny tills han somnar ordentlige, lägger ner honom. När vi sitter i köket börjar han böka och jag stoppar i nappen, då somnar han om.
Sen går jag och lägger mig när Jennys skjuss kommit.

trodde inte jag skulle orka i väg på söndagen, men sov helt ok på natten så känner mig nästan i form på morgonen så de är klart de blir åka till älvkarleby, varit lite nervös för att köra, men de gick hur bra som helst, fast de var en ny bil för mig. Nalle gråter ett tag men somnar tillslut och sover hela vägen, och väder är fint, träffade på frida som har så fin gravid mage med en liten william i. Kollar på mora träsk och köper en dvd med dem till nalle, och en cd ;P.
kollar på släppet och tar en tur förbi morfar som fiskar på vägen till Nisse. Hos syster lagar vi mat, och Grannen ringer, hon hade gått lite vilse men hittade tillslut rätt.
Vi fikar och åker hem, Nalle är lugn till sista biten då kommer han på att han är hungrig och skriker så han kiknar, Grannen går in på Maxs och jag tuttar Nalle, sen kör vi hem.

i dag har de regnat och vi har varit inne, fått tvätten bortplockad och rensat lite på skötbordet, så ett rum i lägenheten ser faktiskt ok ut, ska fortsätta i morgon. J har diskat och gjort lite glass.
Jag har bokat tid för Dop.

Js moster kom förbi med sin son och vi åt Js jordgubbsglass (en simpel variant gjord av jordgubbar, grädde och socker). GOTT!!
när jag stod med Nalle så tog hon honom utan att fråga!!! Blev så paff och visste inte alls vad jag skulle säga!!! kan man göra så??? sen sitter hon med honom i soffan, guppar honom upp och ner utan att ha stöd för hans huvud!!! När han gnäller så säger hon åt honom att skriva högre, visserligen med snäll röst men ändå, vid det laget var jag så irriterad. tillslut säger jag, fast jag nyss gett honom mat innan de kom, att han är nog hungrig för att få min son.

Js kusin spelade ps2 en stund, men jag orkade inte med dem så jag satte mig vid datorn, tur iaf att J höll med mig när jag berättade hur jag reagerade när hon tog honom, och han hade oxå noterat de med nacken.
känner mig riktigt irriterad och sur, så nu bakades de kladdkaka så jag får något sött i mig.

senare ska jag kolla lite hur jag ska skriva i Nathaniels första bok.

lägger ut bilderna från helgen lite senare.


Ibland behövs Pappa, inte Mamma!

Diskade undan i går, och började se på the guru, trots att jag ville se hela, gav jag upp och gick och lade mig i stället.
Idag ville inte vår son sova, och han blev grinigare och grinigare, J vaknar och tar honom och får honom att bli lung, på samma sätt som jag haft honom, jag hämtar napp och snutt och vår son somnar.
 kontenta, ibland är de inte sättet som är fel utan de är fel person.
J blev iaf så nöjd, han fick känna att Nathaniel behövde honom mest den här gången, annars brukar jag fortfarande kunna ta honom, men den här gången dög jag inte. konstig grej att bli glad över :P.

Har gjort mig iordning för att gå till grannen, men väntar en liten stund så Nalle får sova lite mer, i fall han vaknar när jag går med hårdliften.


Jäkt och Fläkt

Tiden räcker inte till,  vet inte när jag kunde vara hemma och dega en hel dag :P
Tycker verkligen om att ha saker att göra men nu börjar jag känna mig trött.
i morgon blir de mysdag med Grannen och en hel hög med mammor och en blivande, de ska bli trevligt, vi ska skämma bort oss lite, äta lite och se på film och dricka alkoholfritt vin.
och på söndag blir de heldag i äby, de är fallens dag! ska bli kul att se de igen, och glutta på zack lite=).
någon gång i början på nästa vecka ska vi tvätta :S

Jag vill ha lite tid och ork för mina projekt, skriva lite i min dagbok, bada, läsa, göra iordning recepten.
Dagen har varit bra, Grannen ville ha sällskap, så vi släppade oss ut vid halv 12, postade Nathaniels namn till skattevetket,  sen fick hon och jag den geniala idén att stalka Peppo lite, hon är ju nyinflyttad i vårt område =). Problemet var dock att ingen av oss visste var hon bodde, så vi fick LenaT att kolla upp min gästbok på familjeliv, där stod iaf gatan :P, och kolla webbisar efter efternamn. *asg*
Hann bara kolla ett trapphus, sen dök hon upp i motsatta porten, hon skulle möta lena och helena, så vi hängde med och fick glutta lite på dem små =).
sen fikade jag och Grannen ute på gräset, the och vattenmelon.
därefter gick jag hem en vända, Nalle sov och jag fixade lunch och kollade runt. Börjat kolla på lite saker till dop, som vi förövrigt måste boka :P.
När min kära son vaknade gick vi över, men glömde nappen, dumt gjort.
under tiden var min älskade sambo och vattnade sin fars katter, så när han kom hem fick han komma med Nalles napp =), tiden sprang i väg, och vi gick och kollade dem nyrenoverade lägenheterna, kul att kolla! så sugen på 4:orna och om 3 år så borde jag vara färdigutbildad, så kanske då. Bara dem inte höjer hyrorna allt för mycket.
sen var vi effektiva, Nalle sov en 10-20 minuter, J duschade och jag fixade mat.
idag serverades de kotletter, stekt lök, potatiskkroketter, ärtor och hemmagjord sås som jag smaksatte med messmör. trots att de knappt tog 20 minuter att göra färdigt blev de gott =), blev helt otroligt effektiv :P
nu tror jag Nalle somnat för natten, ska diska och städa undan lite.


Bilderna från Dalarna

Flin!

Glad sötnos.

Mormor och Nalle.

Älskade A busar.

 Nalle såååå söt i babysittern.

 J tror att Nalles mössa ska passa honom.

Mats och Nalle.

Dopet.
 
Nalle sover så sött under hela dopet.

Peter och nydöpta Eyla

Första gången Nalle stäcker sig efter en leksak och plockar.

Samma sak, annan vinkel.

Mys i soffan, P,  A, J och Nalle.

Far och Son, och liten A som tittar in.

Jag tuttar vårt barn.

Bild på mig som jag är rätt nöjd med! =)

Syster/moster E tittar på.

Nalle och bror/morbror Jocke.

Eyla undersöker skallran nogrannt.

Lotta och Nalle.

Vår härliga son!

Söta barn tittar inte in i kameran, hihi =)

Funderar på att förstora denna bild.

Hemma igen.

Dagen

Jenny frågade om fika på stan, så jag drog med Grannen och vi tre fikade på Barista.
Fick en söt blöjpåse, sommardräkt och några begangnade skor av Jenny,
Vi gick och kollade lite på tyger och sen bar de av hemmåt.
 
Hilma med Nathaniels fisk på barista
Hilma och fisk på Barista


Glömde skriva att jag fick godkännt på inlämningsuppgiften jag hade kvar från lärarprogrammet, så där har jag inga rester kvar! bara utvecklingpsykologitentan kvar! =)

Dalarna

Så nu kom jag äntligen in på bloggen, igår kom vi hem från dalarna!
Vi har haft de bra trots att resan startade mindre bra, sura och griniga var jag och J på morgonen, kommer på tåget och de finns inte plats för vagnen så vi får stå i mellanrummet vid öppningen hela resan, grälar lite men blir sams i borlänge.  Sen hem till mor, mysigt och skönt faktiskt!
Min kära mor visar hur jag kän lägga vår älskling så han sover bättre, så inge mer promenerande utan pauser :P eller iaf promenader på mina villkor.
A occuperade som vanligt J med lekande och bus, och jag fick lite kvalitetstid med min mor.
Först hälsade vi på Renè och hennes son benjamin som är 4 månader, och vi var ute på promenad.
På lördagen var de Dop, och naturligtvis ville både Js far och mor hälsa på oss, men tji fick dem eftersom vi inte var hemma. Bäste prästen robban ledde dopet, han är så duktigt, och dem små barnen var hur söta som helst!
fick åka ganske tidigt pga lånat babyskydd, söndagen tog vi det lungt på, mot kvällen kom tant grön förbi, och vi fick en skööön kvällspromenad utan barn. Sofie hade införskaffat en tuff body med twisted sister logga på (I wanna walk) och på måndagen hälsade vi på min syster, känns skönt att se hur glad och levande hon är nu! Jättefin lägenhet! blev dock förbannad på att hennes assistent inte dykt upp!! så kan man ju inte göra!!!!!
till kvällen dök lotta upp min sin utgulliga dotter Eyla, mamma fick visa upp sina stickningar och Eyla fick åka hem med en söt 50 tals klänning.
på tisdagen var vi hem till lotta och inspekterade doppresenter och åt doptårta som blivit över.
praktiskt nog så skulle mor med A till falun, så vi liftade med dem, och tog tåget därifrån, denna resa blev de bara barnvagnsvänliga tåg! TACK OCH LOV!

lägger upp bilder lite senare.

Projektet Slutfört

Projekt slutfört =)

Är så nöjd med dagen!
Först över till Grannen, käkade kladdkaka och bjöd bort våra sista jordgubbar, sedan försöka sy färdigt solskyddet, Nalle somnade t o m där! När solskyddet var klart kom Jenny och vi tre drog ner till stan, solskyddet funkade hur bra som  helst!
Nalle somnade igen när vi var på stan, kan inte bli bättre! nu när vi kommit hem käkade jag, och sen badade jag Nalle helt själv (första gången), nu sover han och jag börjar göra iordning oss inför vistelsen i dalarna, har börjat diska och vattnat alla blommor.
Snart är de unga mödrar, sen ska jag duscha/bada, diska, packa, kolla biljetter och förhopppningsvis sova.


Några dagar sen när vi var ute i stadsparken och gick hittade jag vårt framtida drömhus.


Sötnosen fokuserafe på kanten och började sedan pilla där han kollade, första gången han sträcker sig efter något.
 

I morse så var han så här söt i kläderna Carros mamma gett honom.


Solskyddet blev så här bra!


Så himla lyckat!


Så mysigt har Nalle i vagnen nu.



 


Projektet fortsätter

Dagen tillbringades hos grannen, vi försökte vara kreativa och göra egna solskydd, och skall fortsätta i morgon.
Nalle ville inte somna, och när jag äntligen fått honom att sova en halvtimme ringde de på dörrklockan så vaknade han :S, typiskt. vid 16 blev han så gnällig att de bara var att gå hem, då fick jag honom att sova en timme till innan natten. SKÖNT!



Ni kan väl vara söta och klicka på den här bannern åt mig?? :P


FAS

Så hemskt onödigt att barn ska få fas, så himla enkelt att låta bli att dricka under graviditeten! blir så arg på dessa mödrar och ledsen för deras barns skull.
så himla vanliga många av barnen i videon såg ut, de får en funderara över hur många barn som har den mildare varianten av tillståndet.


Projekt Svalka

Var och vägde Nalle i dag, 5500 gram väger gullungen nu, sen var jag och Grannen på stan en vända, insåg att jag måste göra något åt värmen i vagen, så jag ska sy ett solskydd hos Grannen i morgon, med hjälp förhopnningsvis, så ska vi slippa överdraget på vagnen.
Nalle somnade vid 16 och sov 3 timmar, förhoppningsvis strulade det inte till nattens sömn allt för mycket.


Linus kartläsare = Vilse???

Far och J åker för att fixa ett ärende, J ringer och ber mig kolla kartan, inteligent som jag är så svarar jag ni ska neråt, norr :P hahah fick för mig att ner på kartan var norrut =). Så J blev fundersam och ansåg inte att jag gav honom de svar han vill ha.
i dag har vi svulat riktigt ordentligt, både kebab och ben and jerrys.
nu har vi fått tvättmaskin, ska bara ta hit en elektriker så kan vi börja tvätta, så nice!

Granddads

Väääntar på att Nalle ska somna så jag och J kan äta lite lunch *hungrig*.
nu gav J upp så Nalle får sitta i babysittern medan vi äter, snart kommer far/morfar så jag funderar på att Nalle ska få åka bil en vända och förhoppningsvis sova lite.
någon gång på eftermiddagen dyker Js far upp, vi ska nämligen få en tvättmaskin =), så skönt de ska bli! no more mountains!

RSS 2.0