Utbränd, javisst :D

http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/psykestress/article3585242.ab


Känns som att de på ett sätt är väldigt "inne" att vara utbränd. Vem har inte alla dem där symptomen? Jaja, vårt samhälle i dag är inte gjort för människor! Det är bara att konstatera.

Idag har jag tvättat! plockat undan lite i köket och skrivit inledningen till PM, medan J och son och granne varit på stan och shoppat jeans. Just nu sitter jag och filar lite på diskutionsdelentill PM:et men de är lite mörkt i rummet så får se hur länge jag orkar läsa.
Imorgon ska jag och mitt arbetslag redovisa vårt lektionsspel, ska bli intressant att se hur de går, jaja.

Livets alla jag borde.

Jag borde egentligen sitta och skriva på mitt PM nu, men jag pallar inte. Ska istället dricka en kopp te och glo lite på tv.
Nathaniel sover, gnällig i dag igen men inget ohanterbart. De dreglas massa oxå så jag funderar på om de kan vara ett till gryn på väg eller så är han påväg att bli sjuk. Han har även haft stopp i systemet som återgärdats med lite plommonpuré.
I morgon skall de tvättas! Tyvärr bara veckotvätt men alltid något, usch och fy för tvätt! Är de ingen som känner en elektriker?? Som kan installera vår tvättmaskin. *blink*
Snart är de jul oxå. ska bli kul att julpynta men samtidigt är de ju ännu en sak som kräver sin tid. :S
ibland skulle jag vilja vara en sim, då kan man paus och ha hembiträde. 

 

Ett vitt skärp.

I går morse när jag gick upp,klockan var då 10 enligt sommartid, så såg jag ett vit skärp i ett par byxor, som varken jag eller J äger, placerade på soffan. Jag går fundersamt närmare och hoppar till, Js syster L Sover i soffan.

Söndagen spenderades med plugg och småplock här hemma, lite sims hann jag även spela.
Idag har jag varit i skolan på seminarie och även läst lite i biblioteket, när jag skulle hem så frågade J om jag ville med på fika hos grannen, och jag är inte den som tackar nej:P.

Nu ska jag leka lite med sims och J ska laga maten. Nathaniel ligger och sover, forhoppningsvis en stund då han är fulltankad.

Senare ska jag fortsätta med PM:et som ska lämnas in.

Lada.

Igår åt vi på Ladan! Sååå god mat! Vad mätt man blev dessutom!
Gick helt ok att ha med nathaniel där. 
 Syster yster har varit vänlig att långa ut/sälja tre par NYA byxor åt mig, som jag kan ha! tre par byxor, som jag kan ha. *fortfarande i chock* Jag måste dock sy upp dem då dem är hundra meter för långa, eller iaf en bra bit. . Vi fick även med oss en väggbonad hem som ska upp i sovrummet.
Nu vill sonen ha min uppmärksamhet, så jag återkommer en annan gång.

Slut på VFU/Nu är jag tillbaxs!

Ursäkta min frånvaro, jag kan tänka mig att ni inte ens kunnat sova pga av alla uteblivna uppdateringar.
Jag har inte haft ork att skriva nu när jag haft relativt långa dagar på VFUn men jag ska ta en snabb uppdatering nu innan jag ska sova.
Nathaniel har vänt sig helt och hållet från rygg till mage nu! Är inte riktigt säker på om han gjort de förrut då han ibland ligger på sida på natten, så de kan ha varit från sida till mage förrut. Han låg på hundbädden och busade, nästa gång jag tittade dit låg han utanför och på mage (detta var i söndags)! Jag tycker de går riktigt bra för J och Nathaniel hemma om dagarna, vilket känns riktigt skönt!
Praktiken har gått bra! Jag känner mig helt slut efter dagarna i klassrummet så de ska bli intressant att se hur jag klarar att arbeta i den miljön senare.
I morgon är de åter skola, tack och lov endast kortpass mellan 9 och 12, sen så ska jag träffa Jenny och minou.

Pussgroda!

Jag tror jag aldrig sett något underbarare än när nyss när Nathaniel försökte drick ur pipmuggen! Sötgurka!

Nu sitter han och ylar glatt i gåstolen! =).

2 till 3.

Äntligen lördag.
Sötungen sitter i mitt knä och gnäller lite, han är trött men vill inte sova.
Igår försov jag mig till praktiken, jag som nästan aldrig försover mig! Jag vaknade 4 minuter över 8, kollade på klockan och trodde inte mina ögon, jaja de var bara att ringa kanslit och sedan ta första bästa buss. 3 minuter över 9 anlände jag till storvreta.
de hände egentligen massa saker igår men orkar inte skriba med nathaniel i knät.

VFU- Dag 1.

Första dagen har gått bra, Nathaniel sov ganska dåligt mellan 2 och 6 men han verkade sova bättre när jag gått upp, han och J sov till 8.Nathaniel har tydligen varit lite grining under dagen men jag väljer att ta de som att han saknat mig^^.
Usch vad ont jag hade i brösten när jag kom hem,men tack och lov var Nathaniel hungrig då.
J gjorde mat och jag myste med Nathaniel, och sedan gick jag och sov en och en halv timme. Var så trött efter en dag på skolan, nu har jag börjat förbereda lektionen jag ska hålla i morgon och tittar på generation fett. Förstår verkligen inte hur man kan ha som mål att vilja bli världens fetaste kvinna. Söt unge har hon iaf.
Ska straxs skutta i säng för i morgon blir de att gå upp klockan 6 igen.

Mat. Kyckling.

Kycklingfilé med grönsaker

Det blir ca 4 små barnmatsburkar av receptet.


1 kycklingfilé i tärningar
1 morot i skivor
3 potatis i tärningar
½ dl frusen majs

Ca 3 dl vatten

1 lagerblad

5 kryddpepparkorn
2 msk matfett (tillsättes efter kokning)
 

Lägg alla ingredienserna i en kastrull och koka tills kycklingen är kokt och rotfrukterna mjuka. Plocka bort lagerblad och kryddpeppar. Lägg kyckling och rotsaker i matberedare, tillsätt 2 msk matfett, späd med kokspad och mixa till slät konsistens.



Jag använde vitpepparkorn i stället för kryddpeppar och tillsätte även lite grädde när jag mixade. Nathaniel tyckte de var gott!
Receptet  är i från en receptsamanställning som någon på familjeliv gjort.


Adlibris.

Jag vet att de varit dåligt med uppdateringar, i helgen så var vi till älvkarleby så jag är helt slut som människa.
Igår lurade Grannen ut mig på någe marykay grejs, jag vann en ögonskugga! =).
Idag är de skola som gäller och resten av veckan har jag VFU, så risken är väl att bloggandet kommer ligga rätt nere den här veckan.
Ska komma ihåg att ringa lärarinnan jag ska till i morgon i kväll, har glömt de vareviga kväll i en och en halv veckas tid nu *suck!* skulle ju känns bra att ringa innan man ska dyka upp :P.

Färdig!

Nu är jag färdig med städandet för i dag, hall, kök och vardagsrum är skurat. Drog även ut spisen och tog bakom.
J kom hem med blommor och sovande Nathaniel =). Nathaniel sover än, och J och jag myste ett tag. Snart är de dags att laga mat, vilket jag hoppas J ska göra (Han har ju trots allt planerat middagen).
Nu ropar soffan på mig.

Härligt effektiv!

Så härligt!
Jag är ensam hemma! Helt själv, alltså verkligen helt själv, ingen J, ingen Nathaniel. Inte så att jag önskar bort dem, men de är så skönt att få pyssla lite själv ett par timmar.
De blev inge pluggande i går, Grannen flydde hemmet och kom över hit med barnen och vi myste till Björnbröder, så i dag är det nya tag.
Jag har gått ut med sopor och fixat tvätt tid, jag har gjort i ordning tre diskmaskinomgångar, snart dammsugit klart vardagsrummet, dammsugit och skakat ur soffkuddarna och dessutom läst (skolböcker) i sammanlagt 45 minuter. Utöver de har jag hunnit kollat internet lite snabb och käkat lunch. (Mina älsklingar lämnade hemmet klockan 10).
Nu ska jag vila någon minut, läsa lite mer och sedan dammsuga färdig här inne och förhoppningsvis resterande rum.


Utpumpad.

TRÖTT! Usch varit ganska mycket den här veckan så jag känner mig relativt mör, ska lägga mig på soffan och vila en stund och sedan sätta tänderna i skolböckerna.
Idag har jag och J fikat med mammagänget, alltid trevligt! Nathaniel har även äntligen fått sin 6 månaders spruta, han sa inte ett knyst! *skönt*. Hoppas han slipper biverkningar oxå.
Idag blir de stuvade makaroner och (butiksköpta) köttbullar. (Inte lika duktigt som lena =P).
Igår hade jag redovisning i skolan, var så nervös innan! men de gick bra! En tjej från skolan hängde med hem till oss tills vi skulle påpå babycafé på st:pers och lite senare kom Js syster kom hit så vi kunde byta ut den dubbla doppresenten (blev ett album i stället), vi blev även bjudna till carolin för att äta och kollade på en tvåa (lägenhet) som Js syster är intresserad av. Blev lite avis på de fina tapeterna i vardagsrummet och färgen i hallen. Verkligen fin 2:a! *håller tummarna åt Lizette*.

Lik far men söt ändå!

Idag började nathaniel pilla med ringarna på gåstolen samtidigt som han pratar för sig själv! Så söt! Sedan tar han tag i nallen och stoppar HELA huvudet i munnen, hade de varit en ölburk hade man kunnat tro att de var jonas.
Skolan har gått bra idag, har lite huvudbry om vilket saga/myt/berättelse jag sjka välja, så jag gjorde en tråd på familjeliv för att få hjälp. Hoppas någon nappar.
Ingen i arbetslaget var förberedd så vi bestämde oss för att sluta tidigt i dag.
J gick nyss för att träna lite innebandy med tomas och jag sitter på golvet och leker med Nathaniel, tog micropaus för att berätta de här för er bara.


Söndagsmorgon

Igår morse blev de först Loppis, köpte en lite tjockare jacka till Nathaniel och lite pennor och två matskålar. 
Ki och Kina kom förbi på kvällen och kollade på southpark och Xfiles på 6:an. Trevligt =)!
Nathaniel sitter i babygymmet och verkar tröttna nu, så jag får väl gå och ta upp honom. J ligger och sover en liten stund till, han var uppe med Nathaniel en timme i natt, sötungen gick inte att söva om. 
 

Bloggandets tider.

Har glömt skriva att min kärre herr J har börjat blogg. Så titta in hos honom ni :P.

Första dagen känns positiv.

Så vad den avklarade, jag har tagit ett steg åter in i den akademiska världen.
Klev in i klassrummet och deklarerade högt och tydligt att här är jag! Klassen känns än så länge okej och de känns bra att få tänka lite igen!
Har skaffat telefonnummren till mitt arbetslag, och varit på en föreläsning som jag tyckte var riktigt intressant!
NU är jag trött! Längtar att vila en stund på soffan, och ska nog lägga mig en liten stund. Snart ska jag börja försöka plocka undan lite, J har bjudit över grannarna på våfflor.
Senare i kväll ska jag söka kurs till våren och beställa en bok som akademibokhandlen tydligen inte har.

Rättelse.

Tror att de endast är en liten gadd, lite svårt att se =).
I morgon börjar skolan, önska mig lycka till!

God natt.

Två små gryn.

upptäckte precis två små vassa kanter i nathaniels mun =), han har alltså tandat. Helt lycklig och stolt över något så naturligt!
Idag har vi varit ute och gått en massa och så har jag varit till skolan och planerat min skolgång, ska sätta mig och söka kurserna i kväll.
I morgon börjar skolan, har haft fjärilar i magen hela dagen.

Dan före dag.

Jag känner hur nervositeten börjar komma. Pirr i magen. Idag ska jag till studievägledaren och i morgon börjar skolan, De är främst morgondagen jag är nervös över. Att jag ska stå skriven i alla papper och att inget är fel.
Typiskt nog att när skolan börjar är de massa roliga saker på gång, först Jenny som ville träffas och fika och sedan lena som ska ha lunch i dag. Jag vill ju oxå med! Men de får bli en annan gång.

Nu ska jag leta lite kläder och göra mig i ordning.


P.S Nathaniels natt var inte alls lika bra som förgående, utan ungefär som vanligt.

Projekt: Komma i byxorna.

Det blev ingen öppen förskola i dag då Nathaniel vaknade 20 i 3.
Just nu sitter Mr J och leker med sin nya blogg, så jag blev sugen på att göra om lite här med, får se vad de bliver.
Om en timme börjar generation fett på trean som jag tänkte kolla på.

förrästen om ni fick välja mellan:


Rock´n Roll Stepper


och


Stepper med twister

Vilken skulle ni välja? Jag ska ha en av dem, men vet inte vilken.

Underbara morgon!

Skrev ett inlägg igår men de postades inte! =/.
Haft en underbart natt, nathaniel sov mellan halv 11 och halv 4. (förrutom att han vaknade när vi flyttade honom från barnbilstol till vagnen. Han äter och sov vidare till halv 8. äter igen och sover till halv 10! =)
Nu ligger han och pratar i babygymmet, ska lägga honom brevid J så han vaknar, sen ska vi äta frukost och lite senare gå till pumpens förskola.

RSS 2.0