Inga mellanrum.

J och grannarna var med här i dalarna tisdag-torsdag, nu är jag ensamen.
Helt plötsligt blev jag barnvakt till anton, jag som hade tänkt lägga mig. Har ont i höger tutte, som vanligt när jag fuskar med tuttskydden får brösten lida.
Nathaniel har snart bajasat ner de mesta man kan bajsa ner, J köpte nämligt up and go av misstag och dessa funkar inte alls på vår son.

Vi var ner på storängen en vända, jocke jag och nathaniel, och kollade på karnelvaltåget. SÅ Varmt! Nathaniel fick nog på vägen hem och skrek konstant.

Undrar vad kim säger i natt när han upptäcker att jag lovat bort hans säng åt Anton, hihi :P.

skriver mer sen.

NU drar vi.

Ska straxs gå till stationen och åka till dalarna.
Fick iaf en av biljetterna jag traderade på igår, så vi sparade iaf nästan 100 kronor i resepengar! 

Börjar ifrågasätta hur vi egentligen ska göra under semestern, DRYGT! Känns inte lika kul längre, så om vi åker till stugan blir de bara över helgen.
Tråkigt att de ska behöva bli så här, fast man kan ju inte vänta sig att allt ska vara likadannt jämt.

De kommer antagligen bli dåligt med uppdaterinar när jag är i dalarna, vi får se.

Fel :P

Nyaste kombi barnvagn  FREELANDER  Färg : bla

De var ju den här jag tittade på ^^. Fast dem var ganska lika :P

Tradera.

Idag sov jag och Nathaniel eftermiddags lur SÅ skönt!
fixade allergimedicin och packade för dalarna, kollat lite på en vagn.

Här är vagnen!
Kombi Barnvagn Racing-line Regnskygg & Parasoll


Tänkte gå upp i natt och bjuda på tågbiljetter på tradera, så kanske vi kommer lite billigare undan.

Gult är fult

Rörde ihop lite mat idag, den blev god så jag tänkte skriva ner hur jag gjorde.
Dagens mat:
Kassler röra med ris

Kassler
lök
Äpple (grönt)
Minimat
grönsaksbuljong
Majs
Curry
salt peppar

Tärnade kassler och hackade lök och äpple, saltade och pepprade och stekte tills löken fått fin färg och kassler blivit brynt, då tillsatte jag curry. Stekte lite till så curryn fick bra smak.
Tillsatte minimat, och smakade av, tillsatte en halv grönsaksbuljon, när jag var nöjd med kasslern tillsatte jag en halv burk majs och puttrade någon minut. Servera mer ris. FÄRDIGT!

Nathaniel hade ett 5 timmars pass även denna natt =).

Sööööömn!

Natten till i dag fick jag sova mer än 4 timmar i sträck!!! de var så otroligt skönt!!! och sedan 3 timmar till!!! =)
Nathaniel sov 5 timmar nämligen (jag var uppe den första stunden av den fem timmarna).

mmh har ingen motivation att skriva i dag, blev en tur på stan iaf och nalle har sovit bra på eftermiddagen.


På Fest.

I dag har vi tvättat, var så fräck så jag occuperade både månadstvätten och veckotvätten. SÅ skönt att  få undan de hela, lite trötta missförstånd blev de mellan med och J, men resten av dagen var bra. Nathaniel var glad, sov några halvtimmars pass och fick bada. Jag fick oxå bada =).
Framåt klockan 18 så gick vi till mcdonalds på väg mot fira giftemål fest.
De nygifta paret fick hemmagjord glass i en vacker plåtburk med lime-lakris smak, en av våra godaste glassar hittils så jag hoppas dem tycker om den.
Har tagit massa kort, ska försöka ta ett ryck och lägga upp dem i helgen.


Idag har jag varit onyttig, fast de är iaf de enda den här veckan, både mcdonalds (drack jucie och inga strips), åt lite hemmagjord chokladglass, och drack en 33 cl cola (undantagen vadet pga av att J får dricka öl, och jag inte får dricka alkohol), och sen lite saft istället för vatten när jag kom hem.

Nu blir de en kopp vaniljthe, sen ska jag skutta i säng.

Vetekudde

Sitter med en vetekudde och känner mig risig :S
Fick byta lampan utan problem, kollade skärmen i affären, kommer hem och packar upp den.
Tror ni inte att de fattades en del?? den del som stabiliserar skärmen och foten, jaja får väl gå dit på lördag eller något.
ORKA!!!

Ska ta en alvedon om en stund.

ONT!!!!!!!!

SUCK!!! bara för att jag är så slarvig med tuttvärmarna har jag åter åkt på onda tuttar, usch vad in i norde ont de gör!!!
BLÄ!!!!!
De värsta är att jag måste till stan med lampan, så jag har bokat träff med Jenny på stan.


jaja håller på att pysslar med ***** nu, hoppas de blir bra =).


Morr!!!

Skärmen på min fina lampa var sne, så nu måste jag till stan igen och byta ut den!

Somnade två timmar medan nathaniel snuttade, tillslut blev han lite sur, så då fick jag vagga på honom, då somnade han bums. Ska lägga mig själv straxs, tänkte se på coldcase först.

8 Timmars sömn/Uppdrag no more Byxlös fortsätter.

Ok nu kanske rubriken blev lite missvissande, men jag är iaf nöjd med natten, Nathaniel sov större av delen hos grannen, vaknade knappt när vi kom hem åt lite och sov vidare. Då var klockan 00, klockan 3 blev de ett nattmål och när J gick till jobbet vid 5 fortsatte han sova (jag vaknade), klockan 6 vaknade han igen, och fick sova i sängen med mig, klockan 8 vaknar vi igen. HÄRLIGT! är iof fortfarande trött men de var länge sedan vi hade en så bra natt!
Känns som att dropparna börjat verka ordentligt nu.
Mindre kul var första blöjbytet för dagen, hade inte noterat att busungen bajsat, så jag öppnar blöjan helt omdeveten om röran innanför, Nathaniel är snabb och stoppar foten i bajsblöjan innan jag reagerar, jag tappar blöjan på min fot och på golvet med bajset ner. På skötbädden ligger Nathaniel Jätteglad.
Sen var de dags för frukost, och droppar och mys.
Efter en stund blir Nathaniel grinig, sätter honom i sittern och guppar och han somnar, nu har han sovit en kvart. Ska gå ut om en lite stund, så ska försöka flytta honom från sittern utan att väcka honom.
Idag görs åter ett försök att hitta byxor.

Byxlös!

Turen på stan gick över förväntan, Nathaniel vaknade inte alls förrän vi var nästan hemma, trots klippning och klädprovning.
Blev så deppad av att prova byxor, så nu har jag klätt upp mig för att få känna mig lite fin trots denna prövning som vi kallar shopping.
Älskar att hitta fina kläder åt Nathaniel och att köpa små saker, men att hitta byxor som sitter bra det måste vara de värsta som finns!
Nu håller vi på att baka en kaka att ta med till Grannen, får se om de blir bra.

Chilikladdkaka med körsbär

ca  45  minuter

Chilikladdkaka med körsbär

 


200 gram smör
4 st ägg
4 dl rårörsocker
1 dl kakao
2 tsk Vaniljsocker med äkta vanilj
4 dl vetemjöl
2 st chilifrukt, - 3 st, medelstarka
100 gram cocktailbär
Glasyr
1 st äggvita(or)
3,5 dl florsocker, ca
15 droppe(ar) röd karamellfärg

Tillagning

10 portioner

1. Sätt ugnen på 175°.

2. Smält smör och häll i en stor bunke. Rör ner ägg, socker, kakao, vaniljsocker och vetemjöl med en träslev. Skär av toppen på chilifrukter och spara till garnering. Rensa bort frön och skaft från resterande chili och hacka fint. Spara tre cocktailkörsbär till dekorering och grovhackade de övriga. Rör ner dem och chilin i smeten.

3. Häll smeten i smord och bröad form, 24 cm i diameter. Grädda i ca 45 minuter, eventuellt kortare. Kakan ska fortfarande vara härligt kladdig i mitten, så grädda hellre lite för lite än för mycket.

4. Glasyr: Vispa ihop ingredienerna till en smidig massa. Häll i en spritspåse eller en liten plastpåse. Spritsa ut glasyren längst kanten på den avsvalnade kakan och låt glasyren stelna innan den serveras. Dekorera tårtan med chilihorn och coctailbär.



Vi får se om den är god sen.


 


Sovblogg??

Trots en dålig start på dagen så har de varit helt ok i dag.
Hade världens ångest igår kväll när jag insåg att de var söndag och att J skulle jobba i dag och att jag skulle vara helt själv med en grinig son. SÅ jobbigt när absolut inget duger!
Vid 7 gick vi upp, Nathaniel hade INGA långa sovpass i natt, men de gick ok att ta sig upp.
Vid 8 började han bli grinig och sen dög ingenting i två timmars tid, jag provade sjal, att sitta brevid honom i babygymmet, ha honom i knät, tutta honom ståendes och ligga brevid med snutten över hans ögon, sätta honom i sittern.
Vid 10 fick jag äntligen tutta honom om jag gick runt och han somnade på en liten stund, jag stannade upp en liten stund längre men gick sedan och lade mig. Kl 13 gick vi båda upp, Jag åt frukost igen, och Nathaniel låg själv en liten stund, sedan dansade vi till mora träsk och busade. Han satt en stund i mitt knä och myste, sen ville han sova igen, så jag gick och tuttade honom, då somnade han i en halvtimme eller något. Jag han vattna blommor, plocka ut maskinen och skölja ur bajskläder.
Nästa vaken period lagade jag mat medan Nathaniel tittade på. Gjorde ett hopkok på gårdags rester.
(Igår åt vi sötpotatis, majs och lök som vi lindat tortillabröd runt och bakat i ugnen, hade tagit sötpotatisen och majsen som blivit över och bakat på sidan om i ugnen). Stekte klyftpotatis, lök och lade i sötpotatis och majs på slutet, blev faktiskt riktigt gott! Tog ett litet glass mjölk till, blev så oerhört sugen, men ville inte utmana ödet så jag tog ett pytteglas och drack därefter vatten.
Nathaniel somnade precis igen, sista luren innan han ska bli irodninggjord för natten.

BTW, De kom något trevligt på posten, ska ta kort och visa om några dagar. *hemligt*

Dia Psalma

Vår son är grinig, varit grinig hela dagen, tror de är för att han var vaken när vi var hos grannen igår, nästa gång ska vi testa att ha hårdliften i sovrummet, tror de kan funka bättre.
känner mig så trött och allmänt less, en dag av grinigt barn suger verkligen musten ur en :S!





Lyssnade på Dia Psalma på youtube, och fick lov att gråta lite när jag läste texten.

Tror de här ska funka:
Dia Psalma - höstmåne


Är de något speciellt med 4:or?

Gårdagen avslutades hos grannarna, vi spelade Canasta och fikade nybakade rabarberpaj, som J gjort, mycket trevligt! Hade Nathaniel sovit hade vi stannat längre, J och Thomas drack en öl var och whiskey, vi flickor nöjde oss med att lukta ^^.
Tog beslut igår om att sluta dricka saft, så nu är de ingen saft och ingen läsk och inge godis. 
 För att börja dagen lite onyttigt ändå trots gårdagens goda löften blev de frukost på McDonalds, trevligt med en promenad på morgonen och Nathaniel sov under ätandet, duktig kille =).

Nu har vi spelat lite lego, lade precis ner de pga av huvudvärk. Tagit en tablett och hoppas att den ska gå över snart.-


Städdag.

Jag och J har varit effektiva och städat medan Nathaniel sov, han sov igenom dammsugande, musikspelande och diskmaskinstvättande. Vi stådade en halvtimme och lekte en halvtimme. :P
Nu ligger Nathaniel och pratar i babygymmet, ska snart försöka få honom att sova igen. eftermiddagslur.
Men först ska jag lösa färdigt mitt krypto.

Chockad!

J kommer ut från duschen, och ser helt annolunda ut!
Borta är mustachen och polisongerna, skägget är betydligt mindre.

Min hemmavecka går inte så bra, J och jag gick till försäkringskassan för att höra hur de går med hans sgi, dem hade inte ens börjat kolla på ärendet! *morr!* De skulle ta itag i de nu, vilket är bra då jag vill att allt ska vara klart tills J ska vara hemma med nathaniel.

Lite gnäll från Nathaniel idag, men har gått hyfsat iaf, ska testa att skippa sempers dropparna ett tag och se om de blir någon skillnad.

Hemma.

Dagen har gått så mycket bättre än tidigare dagar den här veckan!!!
nalle har sovit och på eftermiddagen vågade vi oss ut och handla mat.
Annars har vi bara varit hemma, löst lite korsord, suttit på balkongen och spelat lego.
Pussat massa på Nathaniel, så skönt att ha min glade son här igen. 

nu ska jag skutta till sängen. 
 

BLÄ!

Ger mig själv utegångsförbud en vecka eller så, Nathaniel är så grinig, börjar undra om han är sjuk eller något!
själv så sitter jag med världens huvudvärk :S.
platttdataskärmarna var iaf slut när vi kom till elgiganten, dem hade gått åt på 10 minuter (vi var där 20 över) typiskt. Ingen katastrof dock då vi egentligen inte tänkt köpa sådana på länge.

Känner bara för att gnälla just nu.

BLÄ!

Lego!

Nathaniel fortsatte sova i 4 timmar!
Grannen var söt och kom och höll mig sällskap, vi kikade på kort och spelade Lego på Playstation, väldans trevligt och tiden rann iväg. halv ett kom jag isäng. Nathaniel vaknade två timmar senare :P, och vid 5.
klockan 6 gick vi upp och var uppe i två timmar, sen så somnade vi på sängen, j kom vid halv nio.
Jag sover, Nathaniel började skrika, jag fortsätter sova.
J påstår att han skrek i 20 min, Han satt på toa och trodde jag skulle vakna eller att jag ignorerade för att han skulle ta upp honom. Jag hade inte hört ett ljud.
Halv tio gick jag upp.
J ska lägga sig och säger till att Nathaniel ligger på magen, tittar på Nathaniel och ser honom ligga på rygg! Han vände sig på filten! När han var några veckor gammal så vände han sig några gånger på den mjuka sängen, men de har inte upprepats. Nu har han vänt sig på riktigt så att säga.
Nathaniel sover nu, J lika så. Jag ska packa ihop grejjer så vi kan bege oss ut, en plattdataskärm kostar 750 på elgiganten idag mellan klockan 13-15 så vi ska spendera ännu mer pengar den här månaden.

Vackre Nathaniel

Nu sover han, tiden får utvisa för hur länge. Kanske behöver han inte så mycket sömn??
Han är så fin när han ligger och kramar om en! skulle inte byta bort honom för allt i världen.

Efter regn kommer solsken.

Den rubriken funkar både på vädret och på veckan, fast kanske lite tvärtom på veckan. Förra veckan gick hur bra som helst, denna vecka då jag återupptog fikandets glada dagar har inte gått lika smidigt.
Jag tror minsann nathaniel blivit ociviliserad under veckorna vi varit hemm/i stugan.
Gårdagen spenderas vid gränbycentrum med Lena, Max, Helena och Julia. De var lika trevligt som vanligt att träffa på dem! Nathaniel hade lite problem med att sova och skrek från gränby och nästan hela vägen hem, sen slockande han mitt i ett skrik. Eftersom de regnade så känndes de ännu hopplösare ty då vill/kan jag inte ta upp honom ur vagnen.
hemma fortsatta vår älskling att krångla, tills han somnade för natten, som faktiskt gick helt ok.
Idag var de samma visa, träffade Lena och Helena, mötte upp Jenny, åt mat. Efter maten så beslöt jag att jag och Nathaniel nog borde gå hem eftersom jag inte ville ha en upprepning av gårddagen. De går tyvärr inte så bra här hemma heller.
Nu ligger han i babygymmet och suger på snuttisen, han tog faktiskt nappen en vända, som jag knappt användt på över en månad.
ska väl göra ett nytt försök snart, han gnussar sig och gnäller, fast just nu verkar han relativt nöjd.
J kom på att de alltid är krångel med honom när han ska jobba natt, och de kan nog stämma. skumt nog funkar de hur bra som helst när han jobbar dag, så antingen får jag sluta min karriär som lattémamma, eller så får jonas sluta jobba natt.
Har verkligen inget tålamod idag, stackars barn, men de är bara att le och se glad ut antar jag. förr eller senare lär de väl fixa till sig. Känns bara som att allt sömnstrul kommer igen.

Otroligt

Min effektiva vecka har fortsatt.
Igår var vi hos Js mor, fick mat och paj. Nathaniel ärvde lite av Melindas gamla kläder och leksaker. Det var trevligt. Melinda är så söt!
Märker att ju äldre nathaniel blir,mer känslig blir jag på vad folk säger till Nathaniel eller vad dem säger om uppfostran.
Idag har jag städat ur hela sovrummet, så de ser faktiskt tomt ut, man noterar verkligen hur de inte finns något på väggarna, möblerade även om där inne.
 Rensade även ur klädkammaren i hallen, och plockade upp böcker i bokhyllan.
Jag och J gjorde hemmagjord chockladglass med chokladbitar! *mums!* liknade smaken på chokladefterrätten man kan få på ikea, den som liknar chokladpudding fast med mer intensiv smak.

Nu går diskmaskingen och jag noterade att J satt upp klockan i köket =).

Sovmorgon + Bäbis = sant?

Klockan 6 i morse tyckte nathaniel att de var en bra idé att vakna 6 och vara jätte pigg!! han pratade och myste, men blev sur om man inte pratade tillbaxs, tillsist var både jag och J pigga så vi bestämde oss för att promenera till Mcdonalds och äta frukost där, och de gjorde vi. Löste korsord och Nathaniel sov hela tiden där.
På vägen hem mötte vi grannens karl som är hemma med hilma i helgen.
nu borde vi göra massa saker, bl annat slå in Js mors present :P, istället sitter jag här och leker.
Nä nu måste jag ta och göra ett ryck innan vi ska åka.


Flyt hela veckan.

Idag har jag fixat med alla kort, varit på stan och köpt en metallburk att ha glass i som vi ska ge bort, planterat om en blomma, löst korsord.
Känner mig fortfarande sjukt nöjd med veckan som gått!
i morgon ska vi iväg och fira Js moder som fyller år, vi ska hämta upp Lizette på vägen. 
Har en känsla av att nathaniel kommer få saker. 

 Oj vad Nathaniel växer, helt absurt!
       ------->   

Balkongfika.

Försov mig för att hinna med picknick, Jenny kom förbi och pratade en stund medan jag plockade lite bland mina gamla skolgrejjer. Nalle sov i 4(!!) timmar, när han vaknade begav vi oss till Mcdonalds idag IGEN, och skaffade två nya glas.
Därefter till willys och införskaffade diskmaskintabletter och en rengöringsgrej.
Åter hemma så duschade jag och sedan badade Nalle och J. Såg unga mödrar och försökte natta Nalle, men han var inte trött. Grannen ringde så jag lämnade pojkarna hemma ensamma, blev fika på balkong, härligt!
Hem för att mata hungrig son, som somnar.
Nu på kvällen har vi gjort glass, jag har kastat bort två blommor och bytt gardiner, vi har kollar lite på Js gamla skolfoton.
Känner mig rätt nöjd med min dag, och faktiskt större delen av denna vecka.

Bilder från veckan.




Bilder från när vi var i stugan.





J lekte fotograf och tog MASSA bilder på Nalle. (här är ett urval av dessa)


de två delarna av tvmöbeln som är uppe för tillfället.






Hos Syster och hennes familj tidigare i dag.

Radhus.

Blir lite avundsjuk när jag ser syster och Rs fina radhus. Men samtidigt är jag så nöjd med hur vi börjar få de här hemma. Rs bror hade en bänkdiskmaskin som vi köpte för 500, så nu ska vi bara få den ihopkopplad med blandaren så kan vi diska!
Åt mat från MCdonalds idag, pga av att vi vill ha lite fler glass.



TVmöbel



Så ser vår fina Tv-möbel ut! Iaf när hela är monterad sen. Men nu blir de bara hylldelarna upp.

Äntligen!

Har vi fått upp gardiner! ser mycket mer bebott ut nu!
Idag var vi till ikea och inhandlade TV möbel, vi tänkte endast motera hylldelarna nu och tv delen först när vi har platt tv.
Grannens make var så vänlig och hjälpte oss upp med det tunga paketet, och nu är J ute och stoppar pengar i automaten till bilen, jag glömde pengar när jag parkerade.
Innan jag fortsätter här hemma ska J och jag sätta oss ute och njuta lite av kvällssolen.


Tvätt och ikea.

Mina älskade pojkar ligger och sover, iaf J. Sist jag kollade in verkade Nalle ligga och mysa försig själv, men jag ger honom en chans att somna om.
Själv så har jag varit nere med tvätten och sen ska vi på ikea.
De blev faktiskt lite sorterande av skolpapper igår! =).... så i dag ska jag fortsätta, har jag iaf tänkt. Vill få ordning lite i sovrummet!
Nu har jag fått en ny knasig idé til sovrummet, frågan äro den om J tycker om den, men de tvivlar jag på =).


RSS 2.0