Besiktning och Jordgubbsglass

kollen gick bra! mina värden låg normalt igen =)
nu gör jag jordgubbsglass medans Nalle sover.

Antal portioner: 10

Förberedelsetid: 25 min

Färdigt på: 3 tim 25 min

Ingredienser

500 500 g jordgubbar
2 2 dl strösocker
5 5 dl standardmjölk
5 5 dl vispgrädde
10 10 st äggulor
2 2 msk pressad citron
1 1 st vaniljstång


Gör så här

1. Rensa och dela jordgubbarna grovt. Lägg dem i en bunke och strö över lite extra socker, cirka 2 matskedar. Låt stå och dra en stund.

2. Häll mjölk och grädde i en tjockbottnad kastrull. Dela vaniljstången på längden, skrapa ur kornen och lägg både korn och stång i mjölkblandningen.

3. Värm tills den nästan börjar koka, ställ kastrullen åt sidan och låt blandningen dra i 20 minuter.

4. Vispa äggulor och 2 deciliter socker pösigt.

5. Fiska upp vaniljstången ur gräddmjölken och häll blandningen över äggulorna under konstant vispande.

6. Häll tillbaka blandningen i kastrullen, ställ kastrullen på spisen och värm blandningen under omrörning tills den börjar tjockna. Häll sedan blandningen i en bunke där den får svalna.

7. Kör jordgubbarna till grovt mos i en matberedare. Häll ner i den svalnade äggblandningen tillsammans med citronsaften.

8. Frys i glassmaskin eller i en vanlig frys. Om du väljer frysen tar du ut blandningen efter en timme och kör den några varv i matberedaren. Häll tillbaks och frys ytterligare en timme innan du på nytt kör blandningen i matberedaren. Frys igen tills glassen är genomfryst.

återkommer med resultatet :P


Kommentarer
Postat av: Sofie

Det låter riktigt gött det där=P

2008-05-26 @ 19:50:51
URL: http://oosofieoo.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0