Morotspannkaka

Morotspannkaka med purjo och bacon.

Sätt ugnen på 225 C. Vispa 4 ägg, 4 dl mjöl och 4 dl mjölk till en jämn smet. Vispa ner ytterligare 4 dl mjölk.
Lägg 1 paket bacontärningar, 140 g, i en smord långpanna. Ställ in i ugnen ca 5 minuter.
Skala och riv 2 potatisar och 2 morötter grovt. Ansa och skär 1/2 purjolök i tunna skivor/ringar. Blanda ner grönsakerna i smeten. Tillsätt 2 stk salt och 2 krm peppar.
Sänk värmen till 200 c. Häll i smeten i långpappan och rör runt så att bacon och grönsaker fördelas jämt. Ställ in i ugnen 25-30 minuter.
Servera med 1 urkärnat tärnat äpple blandat med 2 dl rårörda lingon.


Vi skippade lingon/äpple delen :P... men helt ok vardagsmat som var snabblagad, gjorde en miniform åt nathaniel utan salt och bacon och han tyckte det var gott.
receptet är från Buffé.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0